Об’єднання українців у Польщі в онлайн-форматі проведе з’їзд та обере керівників

Об’єднання українців у Польщі (ОУП) 28 березня проведе онлайн-з’їзд, головною темою якого буде склад керівних органів організації – її очільника, Головної ради та Управи.

Про це «Нашому слову» повідомив секретар Головної управи ОУП Мирослав Купич.

«На останніх зборах 21 лютого Головна рада Об’єднання вирішила, що найближчий з’їзд відбудеться в онлайн-режимі 28 березня. Головною темою має бути  склад керівних органів організації, тобто її очільника, Головної ради та Управи. Адже ми мусимо дотримуватися статуту, а відповідно до нього каденції цих органів вже минули. З’їзд мав відбутися ще у 2020 році, але з огляду на пандемію його довелося перенести», – сказав пан Купич.

Крім того, він заявив про необхідність проведення надзвичайного з’їзду Об’єднання після відступу коронавірусу, щоб вирішити, як працювати далі.

Секретар Головної управи ОУП також розповів, що структури об’єднання у Польщі дотримуються карантинних умов, адже не мають іншого вибору. Місцеві ланки організації перейшли в гібридний режим роботи. Там, де це можливо, на місцях зараз відбуваються події за участі невеликої кількості публіки. Також їх транслюють онлайн, або ж записують і викладають у мережу. Так само роблять і в церквах. Загалом усе Об’єднання зараз працює в гібридній формі.

«Ми всі тужимо за спілкуванням в українській громаді та зустрічами. Зараз ми тримаємо зв’язок з навколишнім світом та Україною лише через інтернет і телебачення. Однак це не замінить живого спілкування, і ми мріємо повернутися до колишнього життя.  Важливе питання – скільки ще у Польщі діятимуть карантинні обмеження, бо час працює не на нашу користь. Через це сьогодні складно сказати, яких треба вжити заходів, аби протидіяти усім загрозам, що їх несе пандемія», – зазначив секретар Головної управи ОУП.

Як повідомлялося, у Польщі вийшли книжки сучасних українських письменників.

Схожі публікації

Залишити коментар