У Нью-Джерсі українське подружжя відкрило банкетний зал української кухні

В американському штаті Нью-Джерсі проживає одна з найбільших українських громад Сполучених Штатів Америки. Кілька років тому Михайло та Марія Войціцькі, українське подружжя з числа мешканців цього штату, втілило свою мрію – за підтримки діаспори відкрило єдиний у цьому регіоні банкетний зал української кухні.

Про це розповідається в сюжеті Голосу Америки.

Усе почалося 16 років тому, коли подружжя разом з маленьким сином та донькою переїхали з Бучача до США. Марія за освітою кухар. Аби заробити на життя почала працювати помічником кухаря в одному з магазинів середньоєвропейської кухні, де покупцям пропонують, зокрема і готові страви.

Власний бізнес родини почався з того, що вони

спочатку готували комплексні обіди та доставляли їх в офіси. Потім друзі почали заохочувати збільшувати обсяги та займатися обслуговуванням святкових подій і навіть придумали назву для бізнесу – «МішМаш».

Власники бізнесу кажуть, що на початку їм дуже допомогла українська громада, зокрема місцева церква. Далі долучилися й інші організації. Цю допомогу громади подружжя не забуває та усі додаткові послуги на свої банкети, музичний супровід, декорування, торти замовляє тільки в українців.

«Свій до свого про своє – цей принцип супроводжує нас усе життя. Є дуже багато українських організацій, яким ми теж допомагаємо», – каже пан Михайло.

Як повідомлялося, українське подружжя у Празі збирається відкрити ресторан «Борщарня».

Схожі публікації

Залишити коментар