З ініціативи Ради Європи в Україні проведуть освітній марафон з доброго врядування

В Україні започаткували серію навчально-консультативних заходів під спільною назвою “Освітній марафон з доброго врядування”.

Про це повідомляє Decentralization.

Зазначається, що започаткували ініціативу Рада Європи, Національне агентство України з питань державної служби (НАДС) та Міністерство розвитку громад та територій України (Мінрегіон).

У межах ініціативи вже провели перший захід – Інформаційну сесію “Актуальні питання управління персоналом в органах місцевого самоврядування”, в якій взяли участь представники органів місцевого самоврядування з різних регіонів України.

Наголошується, що одним із пріоритетів НАДС є консультативне і методичне забезпечення органів місцевого самоврядування. Такий освітній марафон – є вкрай важливим з огляду на зростаючий обсяг функцій і повноважень місцевих громад в рамках реформи децентралізації.

Нагадаємо, в Україні було затверджено новий адміністративно-територіальний устрій базового рівня – Уряд поділив країну на 129 районів (замість 490). 24 розпорядження щодо визначення адміністративних центрів та затвердження територій територіальних громад по кожній області Кабмін схвалив в 12 червня 2020 року. 

Схожі публікації

Залишити коментар