Українська команда перемогла у престижному хакатоні від NASA

Українська команда FireWay перемогла у номінації Technology хакатону NASA Space Apps Challenge. Їхній винахід оцінили як “рішення, яке є прикладом найбільш інноваційного використання технології”.

Про це повідомив один із учасників команди Роман Малкевич у Facebook.

До української команди переможців входять інженери, астрофізики та розробники – Роман Малькевич, Олена Компанієць, Іван Гришко, Максим Копицько, Дмитро Іваннік та Кирило Андрієць. Їхній колектив сконструював космічний конектор для дозаправки супутників з танкера прямо на орбіті. Завдяки такому винаходу подовжується термін служби супутників та економляться гроші на розробці та запуску замінників.

Українські винахідники зауважили, що середня вартість побудови супутника зв’язку сягає близько 300 мільйонів доларів, ще приблизно 100 мільйонів доларів потрібно для його запуску. Такий супутник може працювати близько 15 років. Однак, коли паливо повністю використане, супутник не в змозі коригувати орбіту, він починає дрейфувати, втрачаючи зв’язок.

Варто зазначити, NASA Space Apps Challenge – це змагання, у ході якого космічне агентство та його партнери розв’язують проблеми, пов’язані з поточною роботою. Щорічний міжнародний хакатон NASA вперше був проведений у квітні 2012 році. Учасники змагання мають змогу використовувати відкриті наукові дані та ресурси NASA для створення інноваційних рішень для викликів, з якими стикається людство.

Як повідомлялося, про свою рятівну розробку для забеспеченням питною водою у важкодоступних районах розповів волонтер-винахідник Олександр Почтар.

Схожі публікації

Залишити коментар