В Україні розробляють стратегією розвитку сфери віртуальних активів

Міністерство цифрової трансформації України разом з представниками ринку запускають спільний проєкт, спрямований на довгостроковий розвиток ринку віртуальних активів в Україні.

Про це повідомляє пресслужба Мінцифри.

Міністерство створює робочу групу, яка розроблятиме стратегію розвитку сфери віртуальних активів. До неї залучають широке коло з підприємців української криптоіндустрії та представників влади. Методологічно проєкт модеруватиме експерт зі стратегічного планування Валерій Пекар.

Робоча група створюється задля отримання системної та узгодженої відповіді щодо розвитку ринку віртуальних активів з урахуванням низки факторів та різноманітності позицій професійних учасників цієї індустрії.  У Мінцифри кажуть, що такий формат співпраці дозволить дослідити ефективні сценарії розвитку сфери віртуальних активів та посилити конкурентні переваги вітчизняного ринку віртуальних активів на міжнародній арені». 

Дослідження ринку віртуальних активів проводитиметься за новітньою методологією форсайту (foresight). Її особливістю  є спрямованість на інтереси членів екосистеми віртуальних активів в Україні та проактивним підходом конструювання майбутнього.  У ході дослідження визначать основні тренди, які формують майбутнє ринку віртуальних активів, та характер їхнього впливу. Результатом форсайту стане спільна стратегія розвитку ринку віртуальних активів в Україні.

Як повідомлялося, з листопада 2020 Мінцифри запустив «Цифрограм» — національний тест на цифрову грамотність громадян.

Схожі публікації

Залишити коментар