Іран передав Україні звіт щодо авіакатастрофи літака МАУ

Україна 31 грудня 2020 року отримала від Ірану проєкт технічного звіту щодо обставин катастрофи літака Boeing 737 компанії «Міжнародні авіалінії України», яка сталася під Тегераном 8 січня 2020 року.

Про це міністр закордонних справ Дмитро Кулеба повідомив під час  інтерв’ю виданню «Обозреватель».

За його словами, Україна має два місяці на коментарі та зауваження.

«Проєкт звіту ми отримали 31 грудня, як то кажуть, під ялинку. Це досить важливий етап для подальшого руху вперед, без якого було би неможливо домогтися виплати компенсації та загальної справедливості. Тепер слово підтверджується ділом», – заявив міністр.

Щодо суми компенсації, то, за його словами, жодних офіційних повідомлень з цього приводу Україна від Ірану не отримувала.

«Досвід останнього року навчив нас: слід украй обережно ставитися до інформації іранських медіа і, що називається, фільтрувати кожне повідомлення. Поки я не отримаю офіційної пропозиції від іранського уряду, ми не зважатимемо на жодні повідомлення в новинах щодо цифр. Закликаю українців робити так само. Навколо цього питання забагато інформаційного шуму», – підкреслив пан Кулеба.

Нагадаємо, що раніше оприлюднювалася інформація, що Іран планує виділити на компенсації за збитий літак МАУ 200 мільйонів євро.

Схожі публікації

Залишити коментар