У Києві відбулася акція «Порожні стільці» – на підтримку українських політв’язнів Кремля

від Стожари

15 листопада на Софійській площі в Києві відбулася акція «Порожні стільці» – на підтримку громадян України, ув’язнених у Росії та анексованому нею Криму, а також утримуваних на окупованих територіях Донецької та Луганської областей.

Учасники акції виставили стільці з іменами українців, які перебувають у полоні, у тюрмах Росії та анексованого Криму. На порожніх стільцях можна було побачити імена незаконно утримуваних Дениса Кашука, Олени Пєх, Османа Арифмеметова, Тимура Ібрагімова, Марлена Асанова, Валерія Матюшенка та інших.

Під час акції відомі українські журналісти, актори, музиканти та письменники розповіли історії цих людей. Зокрема, участь в заході взяли письменник Андрій Курков, актори Антоніна Хижняк, Олеся Жураківська та Ахтем Сеітаблаєв, музикант Олександр Сидоренко (Фоззі), журналісти Юрій Макаров та Вахтанг Кіпіані.

Як повідомили організатори, акція була приурочена до Дня ув’язненого письменника, або Дня порожніх стільців. Захід організовано Центром громадянських свобод спільно з Українським ПЕН.

Раніше в секретаріаті уповноваженого Верховної Ради України з прав людини повідомили, що станом на листопад 2020 року кількість громадян України, переслідуваних Росією за політичними мотивами, становить 130 осіб.

Схожі публікації

Залишити коментар