Українську мову вивчатимуть як шкільний предмет у шведському місті Гетеборг

від Комарі Альберт

В одному з найважливіших шведських міст – Гетеборзі – українську мову в якості шкільного предмета незабаром зможуть вивчати всі бажаючі учні.

Вивчення рідної мови є одним з шкільних предметів (вивчається за бажанням), за який діти отримують оцінки. Про це у фейсбуці повідомило посольство України у Швеції.

«Чудова новина! Відтепер діти у Гетеборзі можуть вивчати українську мову як шкільний предмет (modersmål). Перша група починає навчання невдовзі. Нові заявки приймаються поточно», – йдеться у дописі.

Зазначається, що усі зацікавлені мають звернутись до школи, де вчиться дитина, та написати відповідну заяву.

Форма заяви доступна на сайті Української громади в Гетеборзі за цим посиланням.

Як уточнили в громаді, для того, щоб в Гетеборзі з’явилась українська мова в школах, потрібно мінімум 5 заяв від батьків на комуну. Зауважується, що рідна мова (modersmål) є одним з шкільних предметів (вивчається за бажанням), за який діти отримують оцінки. 

Детальнішу інформацію можна отримати на сайті Språkcentrum Göteborg.

Крім того, в посольстві запросили українців у Швеції долучитися до ювілейного ХХ радіодиктанту національної єдності, що відбудеться 9 листопада, у День української писемності та мови, о 9:00 за Києвом.

Що відомо про українську громаду у Гетеборзі?

Її мета – створення та підтримка соціальної платформи, що надає українцям, що проживають в Гетеборзі та регіоні, можливість підтримувати зв’язок один з одним. Громада організовує заходи, що допомагають шведській спільноті ознайомитись з українськими традиціями. А також бере активну участь в соціальних проєктах, націлених на молодь європейських країн. До слова, Гетеборг – друге за величиною місто Швеції, розташоване на західному узбережжі.

Схожі публікації

Залишити коментар