На Закарпатті зведуть новий аеропорт

Для будівництва нової повітряної гавані в Закарпатській області розглядають чотири потенційних локації – Мукачево, Хуст, села Середнє і Ратівці. 

Про це пише Центр транспортних стратегій з посиланням на інформацію Державного агентства інфраструктурних проєктів ( “Укрінфрапроект”).

“Аеродром нового аеропорту на Закарпатті – робоча група розглянула 4 потенційні локації для будівництва аеродрому. Зараз розглядаються плюси і мінуси локацій для визначення оптимального місця будівництва. Вже в цьому місяці почнуться вишукувальні роботи”, – написав у Facebook глава “Укрінфрапроекту” Кирило Хомяков.

Також в Держагентстві інфраструктурних проєктів розповіли, що Закарпатську область відвідала робоча група у складі фахівців МІУ, Державіаслужби і ДП “Фінінпро”.

Далі почнуться передпроєктні роботи, куди входить зйомка висотних перешкод, яка допоможе вирішити, як можна розмістити смугу в тому чи іншому місці. На проєктні роботи уряд затвердив 30 млн грн.

Нову повітряну гавань планують побудувати до 2023 року. На будівництво аеропорту буде потрібно орієнтовно 3 млрд грн – на аеродром і 1 млрд грн – на термінал і об’єкти, які буде будувати приватний інвестор.

Як повідомлялося, Укрпошта вперше доправила літаком Ан-124 посилки в Нью-Йорк.

Схожі публікації

Залишити коментар