Посольство України у Казахстані провело міжнародну онлайн-конференцію присвячену Дню Українського козацтва і Дню захисника України

Посольство України в Республіці Казахстан 14 жовтня провело міжнародну онлайн-конференцію, присвячену Дню Українського козацтва і Дню захисника України.

Відповідний відеозапис заходу оприлюднений на сторінці Посольства України в Казахстані у Facebook.

Як зазначити у посольстві, головною метою цього свята є  вшанування мужності та героїзму захисників України, її територіальної цілісності, військових традицій і звитяг Українського народу.

До участі в конференції були запрошені представники української діаспори. Зокрема з вступною промовою виступив тимчасово повірений у справах України в Республіці Казахстан Олег Павлович Козицький. До привітань приєднався і депутат Меджлісу Республіки Казахстан, місцевий бізнесмен, етнічний українець, Іван Іванович Клименко.

Також на початку конференції історик, доктор політичних наук, професор Київського національного університету ім.Т.Г.Шевченка Володимир Іванович Сергійчук у своєму виступі презентував до уваги слухачів короткий історично-патріотичний нарис. Варто зазначити, що сам пан професор неодноразово проводив зустрічі з представниками української діаспори, саме її історія, зокрема, є темою його наукових досліджень.

Від ради отаманів сучасного українського козацтва слово надали голові Запорізької обласної Координаційної ради з питань козацтва Дмитру Валентиновичу Сухініну.

Надалі онлайн-захід перенісся із Запоріжжя до Львова. Слово надали пані Ірині Ключковській керівниці Міжнародного інституту освіти, культури та зв’язків з діаспорою. Вона в загальних рисах окреслила напрямки діяльності інституту, торкнулася теми вивчення української мови, після чого повернулася до загальної теми конференції – Дня українського козацтва та захисника України.

Цікавим та змістовним також був виступ пані Людмили Гривинної, яка очолює одну з кафедр асамблеї народів Казахстану. Темою її доповіду була історія козацтва у Казахстані.

Варто зазначити, що ці та інші учасники конференції представили цікаві доповіді, з якими радимо ознайомитися у повній відеоверсії заходу:

Зазначимо, День захисника України – державне свято, що відзначається в Україні 14 жовтня у день святої Покрови Пресвятої Богородиці водночас з Днем українського козацтва. 14 жовтня також відзначають День створення Української Повстанської Армії.

Нагадаємо, в червні 2020 року пішов з життя видатний діяч української громади в Казахстані Мирослав Зеленяк.

Схожі публікації

Залишити коментар