За участь в акції на підтримку постраждалих у Бейруті українців подякували СКУ і СФУЖО

від Комарі Альберт

Українцям та українським громадським організаціям усього світу, які відгукнулися на акцію з підтримки постраждалих під час вибуху в Бейруті 4 серпня українських родин, висловили вдячність Світовий конґрес українців (СКУ) та Світова федерація українських жіночих організацій (СФУЖО).

Про це повідомляється на сайті СКУ.

Організатори акції особливо відзначили жертовність Союзу українок Америки, відділу Союзу українок Америки №83, Світової ради Суспільної служби СКУ, Організації українських жінок у Великій Британії, Союзу українок Австралії, Ліги українських католицьких жінок Канади при парафії св. Йосафата в Торонто, Об’єднання жінок оборони чотирьох свобід України у США, Яворського Івана, Тимкевича Івана, Наталії Пошивайло-Таулер.

Зазначається, що Пасторально-міграційний відділ (ПМВ) Патріаршої курії Української греко-католицької церкви, який є партнером СКУ і СФУЖО в цьому проєкті, спрямує зібрані кошти безпосередньо до постраждалих родин у Бейруті.

Свою діяльність у цьому питанні ПМВ здійснює у співпраці з українською громадою в Лівані та Посольством України в Лівані.

Нагадаємо, Світова федерація українських жіночих організацій та Світовий конґрес українців 19 серпня оголосили про початок акції на підтримку українців, що постраждали під час вибуху в порту Бейрута, і закликали усіх небайдужих приєднуватись. Збір коштів тривав до 20 вересня. Метою тієї акції було оголошено зібрати 20 000 доларів США. Зокрема, ПМВ Патріаршої курії Української греко-католицької церкви виділив для цього 5 000 доларів США.

Як повідомлялося, в Лівані створено Фонд Допомоги українцям, що постраждали від вибуху.

Схожі публікації

Залишити коментар