Союз українців Румунії отримав рекордні 40 мандатів на місцевих виборах

від Стожари

Рада Союзу українців Румунії офіційно повідомляє, що на місцевих виборах кандидати СУР отримали найкращі результати за весь період з 1996 року й дотепер, здобувши 40 мандатів місцевого радника, порівняно з 13 радниками, обраними в 2016 році, та побивши рекорд попередніх років.

Про це повідомляється на офіційному сайті СУР.

Як зазначається, до цього успіху, зростання на 300% кількості представників СУР у місцевих радах (порівняно з 2016 роком), додається й обрання пана Iвана Бринзанюка, на посаду мера села Ремети Марамуреського повіту.

“РАДА СУР тепло вітає з перемогою новообраних мера та членів місцевих рад, та решту кандидатів, яким дякує за докладені зусилля, а також дякує виборцям за довіру, запевняючи їх в тому, що вони не будуть розчаровані.Заслуга кандидатів тим більша, що вони не дали себе втягнути у безглузді суперечки”, – йдеться у повідомленні.

“Ця передвиборча кампанія, яку аналітики називають однією з найбрудніших, визначилася й мерзенними звинуваченнями на адресу СУР. Ми не опустилися до такого рівня, а проігнорували їх, будучи впевнені в бездоганній репутації наших кандидатів та в мудрості виборців, а результат очевидний: Собаки гавкають, а караван іде! Дуже гарні результати означають закінчення багаторічного періоду апатії, самозадоволення, багатьох років, упродовж яких ми задовольнялися тим, що наші працьовиті українські господарі були приваблені політичними партіями, котрі розглядали нас скоріше як декоративну структуру. Але електорат не цього хотів! Електорат прагнув більшого, нових людей, активності, відповідальності.Цей результат радує нас, а також змушує нас бути відповідальними. Керівні органи СУР, представники СОЮЗУ в органах державної влади, повинні будуть безпосередньо і постійно підтримувати наших місцевих обранців в їхніх зусиллях, спрямованих на виконання своїх передвиборчих обіцянок.Нехай 27 вересня 2020 року ознаменується не піком активності СУР, а початком нового плідного періоду нашої організації!”, – підкреслили в СУР.

Нагадаємо, цього року Союз українців Румунії вперше в посткомуністичній історії висунув власних кандидатів на посади мера та членів місцевих і повітових рад у 53 населених пунктах та вісьмох повітах, де проживають українці – Арад, Ботошань, Караш-Северін , Марамуреш, Сату-Маре, Сучава, Тіміш і Тулча.

Місцевий розвиток орієнтований на громаду, охорона здоров’я, освіта, духовний та культурний розвиток громад, партнерства, програми для громади у різних сферах, а також гармонійне співіснування з більшістю населення та іншими меншинами налічується серед пріоритетів кандидатів СУР, а кампанія пройшла під гаслом «У єдності ми здійснимо ще більше!»

Схожі публікації

Залишити коментар