Нова розробка харківського заводу зробить місто першим у світі з найсучаснішою системою моніторингу для потреб ЖКГ

На Харківському машинобудівному заводі «ФЕД» створили унікальний безпілотник. Літальний апарат має широкий функціонал – від виявлення аварійних ділянок на комунікаціях до визначення ступеня завантаженості доріг з точки зору заторів.

Про це повідомляє пресслужба міськради.

Як розповів автор проєкту Олексій Попов, такі системи розробляються за кордоном і широко використовуються у так званих «розумних містах».

«Ми розраховуємо, що Харків стане першим містом у світі, яке запровадить повністю автоматичну систему дистанційного моніторингу для потреб житлово-комунального господарства», – зазначив пан Попов.

Безпілотник допоможе моніторити транспортні потоки і правильно вибудовувати логістику руху транспорту, в тому числі і регулювати роботу світлофорів. “Крім того, за допомогою цього літального апарату ми зможемо спостерігати за розриттями, за аварійними ситуаціями, які виникають у місті, і своєчасно їх усувати. Те ж стосується незаконної забудови: ми зможемо оперативно реагувати на такі факти. Вважаю, що цей меморандум дасть імпульс розвитку наших взаємин, адже сьогодні «ФЕД» – це одне з передових підприємств європейського рівня”, – підкреслили у міськраді.

Зараз проєкт знаходиться на стадії узгодження, і передбачається, що комунальні підприємства незабаром почнуть тестувати цей літальний апарат.

Варто зазначити, Харківський машинобудівний завод «ФЕД» є потужним українським виробником у сфері авіаційного та залізничного агрегатобудування. Підприємство, історія якого налічує більше 90 років, нині є одним з небагатьох підприємств, що реалізують повний цикл створення сучасного авіаційного агрегату – від передпроектних наукових досліджень до створення, випробування, сертифікації, серійного виробництва та післяпродажного обслуговування.

Як повідомлялося, українська компанія показала нову розробку для безпілотників – дронопорт.

Схожі публікації

Залишити коментар