До музею Голодомору повернули раніше пошкоджену вандалами скульптуру «Гірка пам’ять дитинства»

Скульптура дівчинки з колосками – це символ пам’яті про 3,5 мільйони дітей, убитих голодом під час геноциду української нації, а також тих, хто вижив у 1932–1933 роках, але не мав дитинства. Дівчинка тримає в руках 5 колосків, що нагадують про постанову від 7 серпня 1932 року «Про охорону майна державних підприємств, колгоспів і кооперації та зміцнення суспільної (соціалістичної) власності».

Нагадаємо, у ніч із 21 на 22 серпня вандали намагалися зруйнувати скульптуру на території Національного музею Голодомору-геноциду. Втім, серйозних ушкоджень скульптурі не завдали.

На акт вандалізму відреагував Президент України, закликавши  поліцію провести необхідні слідчі дії, кваліфікувати правопорушення та доповісти про перебіг розслідування.

Поліція попередньо кваліфікувала пошкодження “Дівчинки з колосками” біля Музею Голодомору як хуліганство.

Щодо наруги над пам’ятником також висловилися Генеральне консульство України у Сан-Франциско, 22-й прем’єр-міністр Канади Стівен Гарпер, канадський політик Джеймс Безан, член Палати Громад Канади Іван Бейкер, Світовий Конгрес Українців, Комітет Голодомору в США, Президент Американсько-української ділової ради Морган Вільямс та інші.

29 вересня на сторінці Музею Голодомору транслюють церемонію повернення скульптури «Гірка пам’ять дитинства» до експозиції :

Повернення скульптури «Гірка пам’ять дитинства» до експозиції Музею Голодомору

Geplaatst door Національний музей Голодомору-геноциду op Dinsdag 29 september 2020

Варто зазначити, музей Голодомору — єдиний у світі музей, що розповідає про геноцид українців. Він навчає протистояти ненависті та порушенню прав людини, застерігає суспільство від повторення злочину геноциду шляхом накопичення і поширення знань про Голодомор.

Як повідомлялося, вандали пошкодили Українську Православну Церкву у Канаді.

Схожі публікації

Залишити коментар