Кабмін зменшив вартість разових е-віз для в’їзду в Україну та скоротив терміни їх отримання

від Стожари

КаКабінет Міністрів сьогодні на засіданні ухвалив проєкт постанови “Про внесення змін до Правил оформлення віз для в’їзду в Україну і транзитного проїзду через її територію”, згідно з якою зменшується збір за електронну візу для в’їзду на територію країни та скорочується термін її отримання.

Про це повідомив представник Уряду в Верховній Раді Василь Мокан.

Документом пропонується удосконалити процедуру оформлення віз в електронному вигляді. Зокрема:

  • збільшити кратність е-віз;
  • зменшити вартість та диференціювати ставки консульського збору за оформлення е-віз;
  • запроваджується можливість оформити е-візу в звичайному чи терміновому порядку – у такому разі тарифна ставка подвоюється;
  • скорочуються строки оформлення е-віз: на заміну діючого строку до 9 робочих днів запроваджується термінове оформлення (1 робочий день) та звичайна процедура (3 робочі дні).

У пояснювальній записці до проєкту постанови йдеться, що запропоновані спрощення дозволять збільшити попит на е-візи у 2-2,5 рази. При цьому прогнозовані суми консульських зборів сягають $3 млн щорічно.

Крім того, зазначається, що удосконалення візових процедур сприятиме розвитку багатосекторального співробітництва, активізації економічної співпраці з іноземними партнерами, перезавантаженню національної туристичної галузі та залученню іноземних інвестицій.

Раніше консульський збір за оформлення одноразової е-візи для в’їзду в Україну становив $85. При цьому, станом на сьогодні, Міністерство закордонних справ видає е-візи громадянам 48 країн.

Схожі публікації

Залишити коментар