Премією Кабміну за особливі досягнення молоді у розбудові України нагородили координаторку ГО «Global Office»

Серед лауреатів Премії Кабінету Міністрів України за особливі досягнення молоді у розбудові України — координаторка громадської організації «Global Office» Світлана Колодій.

Про свої досягнення Світлана розповіла у сюжеті Проєкту Суспільного «UA:Молодь».

“Япрацюю в громадській організації «Global Office» і координую різні проєкти та програми. Це програма студентських обмінів GOxChange. І та ініціатива, над якою я зараз працюю, це ініціатива яка називається “Вліпи за себе”, вона закликає молодь голосувати свідомо”, – розповідла громадська діячка.

За її словами, до цієї сфери роботи входить певна неформальна освіта молодих громадян. Пані Світлана сама через трагічні події останніх років на Донбасі відноситься до категорії “внутрішньо переміщена особа”. Два місяці тому вона переїхала до Харкова. Тож вона зазначає, що, мабуть, це не вона обрала цю роботу, а ця робота обрала її.

“Після початку російсько-української війни я зрозуміла, що мені потрібно робити щось, щоби такого більше не траплялося на інших територіях”, – зазначає дівчина.

Світлана усвідомлює всю міру відповідальності цієї справи та зазначає, що ця сфера діяльності дуже цікава, хоча і пов’язана з певними стресами. Але її дуже мотивують самі люди, студенти, які повідомляють про свої особисті перемоги. Саме завдяки цьому Світлана відчуває, що те, що вона робить – це змінює країну. Як зазначає громадська діячка, зараз для дітей 15-18 років відкрилося набагато більше можливостей для розвитку ніж, навіть 10 років тому.

Минулого року програма GOxChange стала загальнонаціональною та на її фінансування окремою строкою в держбюджеті було виділено 500 млн. гривень.

Як повідомлялося, у Світовому конґресі українців привітали переможців конкурсу на «Найкращий дистанційний урок», оголошеного для українських педагогів та науковців з усього світу.

Схожі публікації

Залишити коментар