На березі озера Балатон відбувся український мовний табір

від Комарі Альберт

В Угорщині, на березі озера Балатон, відбувся традиційний щорічний український мовний табір.

Літні табори для дітей українського походження в Угорщині були започатковані Товариством Української Культури в Угорщині ще в 1995 році. Відтоді у них зросло не одне покоління угорських українців. Щороку табори збирають молодь з усієї Угорщини.

Головна мета таких таборів – збереження української мови та культури. Тому увага акцентується на вихованні української ідентичності через вивчення української мови, української пісні та українських народних танців.

Також до програми табору входить відвідування музеїв, храмів, історичних памятників для всебічного розвитку дітей. Кожен табір по своєму цікавий і неповторний. І кожного разу діти сумують, коли табір закінчується.

Цьогоріч табір відбувся за сприяння Державного Самоврядування Українців Угорщини. Його було проведено у мальовничому курортному селищі Балатондьорьок (Balatongyörök).

Таборували тут цього року близько 50 осіб, включно з вихователями. Було проведено безліч цікавих програм, а також мовні уроки, співи, спортивні змагання. Учні побували на різних екскурсіях, у музеях, а головне – купалися в озері Балатон, набираючись сил.

Головними організаторами та вихователями була Вікторія Бернат (голова Центру Української Культури та Документації) і Вікторія Штефуца (директор Недільної Школи в Будапешті).
Вихователі табору –  Бойчук Галина, Вігула Михайло, Пащенко Оксана, Бернат Ференц, Сікора Золтан.

Інформацію про табір надала голова Центру Української Культури та Документації Вікторія Бернат.

Як повідомлялося, Угорщина виступає за розробку нового закону про нацменшини в Україні.

Схожі публікації

Залишити коментар