День Незалежності на висоті панад 2тис.метрів: Гора Піп Іван перетвориться на театральний майданчик

На День Незалежності України актори Івано-Франківського драматичного театру імені Івана Франка виступлять на майданчиках будівлі колишньої астрономічної обсерваторії на горі Піп Іван – зіграють легендарну виставу “Нація”.

Про це повідомили на сайті “Білий Слон”.

Заходом “Недосяжна нація” партнери, які відроджують обсерваторію в межах проєкту “Адаптація колишньої обсерваторії на горі Піп Іван до потреб високогірного рятувального навчального центру” за гроші Європейського Союзу, започатковують новий додатковий соціальний проєкт “Театральні попівання на обсерваторії”. В основі вистави – реальні події 40-х років XX сторіччя на скривавленій Гуцульщині. За задумом ініціаторів спецпроєкту, перша вистава “Недосяжна нація” стане своєрідним спіритичним сеансом для України.

Автори розповідають, що відома вже 10 років не тільки в Україні, а й далеко за її межами, вистава-молитва за однойменною книгою Марії Матіос у декораціях гір та сценічному просторі – будівлі колишньої обсерваторії, яка є свідком тих подій і була у той період на перехресті кордонів, відкриє незагоєні рани давно минулого.

“Недосяжна нація” подарує глядачам сповідь та прощення “своїм” та “чужим”, “невинним” та “винним” мученикам історії. Бо тільки з любові та в муках народжується нове чисте життя. Народжується нація. Недосяжна нація”, – кажуть театрали.

Символічно, що саме 24 серпня трупа Івано-Франківського театру на стінах старовинної обсерваторії реалізує цей унікальний проєкт:

“Ми прийшли до думки, що ми відкриваємо новий театральний майданчик саме на горі Піп Іван, який розпочне не тільки національний, але й міжнародний проєкт”.

Ініціатори проєкту сподіваються, що зможуть дати можливість спостерігати онлайн все, що відбуватиметься на День Незалежності на висоті 2 028 метрів.

Як повідомлялося, Український театр Фінляндії анонсував великий гастрольний тур країною навесні 2021 року, що, безперечно, стане для фінських українців важливою, знаковою подією.

Схожі публікації

Залишити коментар