Бразильський гурт «Веселка» відзначив своє 62-річчя

Посол України в Бразилії Ростислав Троненко разом з дружиною Фабіаною привітали українсько-бразильський фольклорний гурт «Веселка» з міста Прудентополіс з 62-річчям.

Відповідне відео розміщене у неділю на сторінці Фабіани Троненко в Facebook.

«Сердечно вітаємо фольклорний гурт «Веселка» з міста Прудентополіс, штат Парана, з 62-ю річницею його заснування! Бажаємо веселкового настрою, нових творчих злетів та Многая літа!», – сказав Троненко.

Щирі вітальння висловила також і дружина дипломата.

https://www.facebook.com/watch/?v=995119937607991

Варто зазначити, «Веселка» була заснована 1 серпня 1958 року. Як зазначається на сторінці гурту в Facebook, сьогодні колектив відомий в Бразилії та за її межами, виступає на ярмарках, виставках, конгресах, фестивалях тощо. Наразі гурт складається з 90 учасників різного віку.

Відповідно до свого Статуту, «Веселка» головним завданням називає вивчення, просування та розповсюдження народних традицій, а також інших українських та бразильських мистецьких та культурних проявів, через курси танців, пісень, театру, мюзиклів тощо як внесок у художній та культурний розвиток.

Geplaatst door Grupo Folclórico Ucraniano Brasileiro Vesselka op Dinsdag 8 mei 2018

Як повідомлялося, Українське культурне товариство «Просвіта» (Asociación Ucrania de Cultura Prosvita) в Аргентині відзначило 1 серпня своє 96-річчя.

Схожі публікації

Залишити коментар