У Латвії керівниця “української” ГО”Світанок” взяла участь у святкуванні дня ВМС РФ

В місті на південному заході Латвії, на узбережжі Балтійського моря, 26 липня 2020 року пройшло святкування Дня військово-морських сил Російської Федерації. Посольство України офіційно висловило своє обурення фактом участі у цих заходах керівника так званої української організації «Лієпайська українська громада “Світанок”» Лариси Давиденко.

Про це повідомляється в акаунті українського диппредставництва в Facebook.

«Участь керівника українського товариства (Лариси Давиденко – ред.) у заходах, які прославляють велич російської армії, яка вже понад шість років здійснює збройну агресію проти України, є зрадою пам’яті понад 14 тисяч загиблих у боротьбі за поновлення територіальної цілісності та суверенітету України», – наголосили в Посольстві.

Варто зазначити, що згадана Давиденко жодного разу не брала участі у заходах Посольства України та справжньої української громади, які проводились на підтримку важкопоранених українських військових під час їх реабілітації в Латвії. Так само вона не була і на зустрічах з українськими політв’язнями Кремля, а також не брала участь в інших заходах, які проводились Посольством та українцями в Латвії на підтримку територіальної цілісності України, засудження російської агресії.

Водночас, як підкреслюють українські дипломати, і як би це не було абсурдно, «Лариса Давиденко чомусь регулярно відвідує заходи країни-агресора».

Як повідомлялося, Росія поступово програє справу у збитті МН 17. І впевненно наближається до «клубу» держав-спонсорів тероризму.

Схожі публікації

Залишити коментар