До 35-их роковин Чорнобильської трагедії випустять спеціальний мобільний додаток

Напередодні 35-х роковин катастрофи розробляють мобільний додаток про Чорнобиль. Він познайомить з історією Чорнобильської катастрофи, надасть інформацію про сучасний стан зони відчуження та підготує туристів до подорожі в ці місця, адже останнім часом в цій місцевості з’являється все більше можливостей для відпочинку.

Про це повідомляє Український інтерес.

Додаток реалізують у вільному доступі українською та англійською мовами. Також він зможе працювати без доступу до Інтернету в режимі гіда, супроводжуючи туристів по Чорнобильській зоні.

Наразі розробляють такі цікаві опції додатку:

  • AR-контент з унікальними активаціями та порталами до різних точок Чорнобилю;
  • авторські тури зоною відчуження з авдіогідами від свідків подій;
  • мапу радіаційного забруднення;
  • медіатеку з архівними матеріалами й ексклюзивним контентом;
  • інформація про культурну спадщину Чорнобилю, історії людей і культурні заходи сьогодення.

“Ми віримо, що зможемо поєднати увесь функціонал та створити ресурс, що надасть вільний доступ до історичного й культурного надбання теми Чорнобильської трагедії. Також сформує правильну репутацію всієї країни за допомогою високоякісних, безпечних турів до зони відчуження”, – розповіла координаторка проєкту мобільного додатку Марія Тінтул.

Проєкт відбувається за підтримки Українського культурного фонду та за сприянням Мінкульту, Державного агентства України з управління зоною відчуження, Національного музею Чорнобиля та інших організацій.

Як відомо, Чорнобильська катастрофа трапилася в ніч на 26 квітня 1986 року. У 2021 році будуть відзначатися 35 роковини трагедії.

Нагадаємо, у квітні 2020 року Світовий Конґрес Українців вшанував пам’ять жертв Чорнобильської аварії та віддав шану героїзму пожежників та рятувальників. 

Схожі публікації

Залишити коментар