Українська діаспора вшанувала пам’ять жертв Чорнобильської катастрофи

від Стожари

Світовий Конґрес Українців (СКУ) вшановує пам’ять жертв Чорнобильської аварії та віддає шану героїзму пожежників та рятувальників. Їхні жертви та страждання не можуть бути забутими.

Про це повідомляється на сайті СКУ.

26 квітня світ вшановує 34 річницю Чорнобильської катастрофи. Ця трагедія принесла спустошення та страждання, забираючи життя та змушуючи сім’ї полишити рідні оселі. Світовий Конґрес Українців (СКУ) вшановує пам’ять жертв Чорнобильської аварії та віддає шану героїзму пожежників та рятувальників. Їхні жертви та страждання не можуть бути забутими.

З перших днів після катастрофи, українська діаспора об’єднувалася для допомоги постраждалим від аварії, постачаючи ліки та обладнання. Діаспора також сприяла розповсюдженню серед міжнародної спільноти правдивої інформації про аварію та її наслідки. Представники діаспорних організацій доклали багато зусиль для внесення питання Чорнобильської аварії на розгляд у ООН у 1986 році.

Сьогодні мільйони людей досі потерпають від смертельного спадку Чорнобиля. СКУ вдячний урядам країн та міжнародним організаціям, які протягом багатьох років надавали технічну, фінансову та гуманітарну допомогу Україні для подолання наслідків катастрофи.

Нещодавні лісові пожежі у Зоні відчуження знову нагадали світу про тяжкі наслідки, які й досі несе Україна через аварію на Чорнобильській АЕС. Ми віддаємо належну шану відважним українським пожежникам та рятувальникам, які знову стали на передовій під час цих пожеж. Ми закликаємо світову спільноту і надалі демонструвати солідарність у допомозі задля мінімізації наслідків Чорнобильської трагедії.

«Сьогодні згадаймо в молитві усіх жертв Чорнобильської катастрофи, тих, хто загинув, і тих, хто продовжує страждати від її ефекту. Ми не повинні ніколи забувати людський вимір цієї трагедії», – зазначив Павло Ґрод, Президент СКУ.

Схожі публікації

Залишити коментар