Європейський суд зареєстрував позов Нідерландів проти Росії у справі МН17

15 липня 2020 року Європейський суд з прав людини (ЄСПЛ) під номером 28525/20 зареєстрував позов Нідерландів проти Російської Федерації через збиття над Донбасом літака рейсу МН17, в результаті чого загинули 298 осіб.

Про це повідомили у пресслужбі Європейського суду.

“За даними уряду Нідерландів, літак був збитий із зенітної ракетної системи “Бук”, яка належала і була надана Російською Федерацією. Уряд Нідерландів стверджує, що російський уряд ніс відповідальність за смерті в порушення статей 2 (право на життя), 3 (заборона на тортури та нелюдське або таке, що принижує гідність, поводження) і 13 (право на ефективний засіб правового захисту) Європейської конвенції про права людини”, – йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, нещодавно були оприлюднені додаткові докази збиття літака ракетою “Бука”. У Нідерландах представили нові телефонні розмови Гіркіна, Харченка і Дубінського після збиття Boeing.

Суд у справі про збиття пасажирського літака Boeing 777 Малайзійських авіаліній рейсу МН17 розпочався у Гаазькому окружному суді 9 березня. Літак було збито 17 липня 2014 року над непідконтрольним українському уряду Донбасом – усі люди, що перебували на борту, 283 пасажири та 15 членів екіпажу, загинули.

У Нідерландах через спалах коронавірусу не переносили судове засідання у справі МН17, призначене на 23 березня, але воно відбулося без присутності громадськості та преси.

Схожі публікації

Залишити коментар