На Рівненщині презентували туристичний проєкт “Великого культурного шляху “Via Regia”

У 10 українських містах буде створена мережа культурно-мистецьких центрів. Відповідний проект “Великий культурний шлях “Via Regia” було презентовано в Рівненській області в онлайн-режимі. Серед учасників заходу були представники органів влади та культурних закладів Рівненської, Львівської, Волинської, Житомирської та Київської областей, а також представники Європейського культурно-інформаційного центру в Тюрінгїі (м. Ерфурт, Німеччина), які втілюють проєкт культурного шляху “Via Regia” на території Європейського Союзу.

Про це повідомляє пресслужба Рівненської облдержадміністрації.

“У Рівненській області працюють над розширенням культурних і туристичних шляхів (зокрема “Великого культурного шляху “Via Regia” – ред.). Державний історико-культурний заповідник міста Дубна оприлюднив сміливий план об’єднати культурний спадок України та консолідувати зусилля культурних закладів у містах Дубно, Рівне, Острог, Львів, Броди, Луцьк, Володимир-Волинський, Радомишль, Житомир і Київ. Ініціативу заповідника реалізують за фінансової підтримки Українського культурного фонду та облдержадміністрації”, – йдеться у повідомленні.

Представники Європейського культурно-інформаційного центру в Тюрінгїі розповіли, що логіка створення мережі культурно-мистецьких центрів зумовлена існуванням великого туристичного маршруту, який об’єднує міста зі значним культурним спадком на шляху міжнародної магістралі Е40. Вони розташовані на шляху “Via Regia”, що дасть змогу активно розвивати питання внутрішнього та міжнародного туризму.

На Рівненщині до проєкту долучать такий туристичний продукт, як “Медове коло”, а також маршрут перебування в області французького письменника Оноре де Бальзака. Його шлях до коханої Евеліни Ганської, як відомо, пролягав через міста Радивилів та Дубно. Ці території можуть стати ділянками туристичного, літературного та музейного співробітництва.

Також передбачається видання спільного напрацювання – туристичного журналу, який міститиме безліч історій про об’єкти області, що стимулюватимуть людей подорожувати Рівненщиною. Альманах планують розповсюдити серед бібліотек області та пропонувати в туристично-інформаційних офісах.

Варто зазначити, проєкт “Великого культурного шляху “Via Regia” спрямований на популяризування української культури для вітчизняних та іноземних шанувальників і подорожувальників, розвиток туристичної галузі у містах і регіонах України. Загалом проєктом “Via Regia” в Україні передбачається об’єднати культурно-мистецькі організації 5 областей: Рівненської, Львівської, Волинської, Житомирської та Київської.

Нагадаємо, “Via Regia” – назва найстарішого та найдовшого (4,5 тис. км) сухопутного зв’язку між Східною і Західною Європою, який поєднує 8 держав, зокрема й Україну. Цей сучасний Європейський транспортний коридор отримав статус офіційно визнаного Радою Європи культурного шляху в 2006 році і називається “Via Regia – культурний шлях Ради Європи”.

Як повідомлялося раніше, в Україні ви можите відвідати 30 фестивалів достойних вийти на рівень Октоберфесту і карнавалів Ріо та Венеції.

Схожі публікації

Залишити коментар