Наша діаспора у США відзначила День Героїв України

Українська громада Сполучених штатів Америки відзначила День Героїв України, вшанувавши пам’ять всіх, хто поклав життя та здоров’я за здобуття й відстоювання незалежності Української Держави.

Відеозвернення розмістив у YouTube Український Конгресовий Комітет Америки.

Як відомо, День Героїв України був впроваджений у 1941 році на Другому великому зборі ОУН. Зазвичай цей день відзначається 23 травня, однак у США впродовж багатьох років увійшло в традицію вшанування Свята Героїв на початку липня. 

«День Героїв України – це свято величі й духу українських борців, жінок та чоловіків, які стали символом непереможності Української нації. Вони, борці за незалежність та свободу України, залишились нескореними. Їхнім гаслом було і залишається: здобудеш Українську Державу, затвердиш та забезпечиш її, або згинеш у боротьбі за неї», – заявив у відеозверненні представник головної управи Організації Оборони Чотирьох Свобід України Богдан Гаргай.

Він підкреслив, що Свято Героїв України відзначають щороку в Америці впродовж багатьох десятирічь. При цьому організовувались масові урочистості, однак цього року через карантинні обмеження введені у зв’язку з пандемією Covid-19 святкування відбувається в віртуальному форматі. 

Нагадаємо, наприкінці червня у Білорусі відбулася Акція пам’яті українських героїв, що поховані в місті Брест, яке під час ІІ Світової війни стало містом-героєм. 

Схожі публікації

Залишити коментар