Представники влади України та Польщі проводять перемовини стосовно можливості укладення угоди щодо працевлаштування сезонних робітників, яка дозволить врегулювати актуальні питання перебування українських трудових мігрантів на території Польщі.

Зокрема, ці проблеми в понеділок, 1 червня, обговорили заступник міністра закордонних справ України Василь Боднар і Надзвичайний і Повноважний Посол Польщі в Україні Бартош Ціхоцький, повідомляє пресслужба МЗС.

Сторони також обговорили питання відновлення прикордонного сполучення між країнами й спрощення процедури оформлення робочих віз.

В результаті зустрічі Боднар і Ціхоцький домовилися активізувати співробітництво України й Польщі в економічній та освітній сферах, яке призупинилося через пандемію коронавірусу.

Для вирішення цих питань найближчим часом планують провести засідання Українсько-польської міжурядової комісії з питань економічного співробітництва, а також Спільної консультативної комісії Міністерства освіти і науки України та Міністерства національної освіти Польщі з питань освіти представників української національної меншини в Польщі та польської національної меншини в Україні.

Нагадаємо, Польща вирішила послабити карантинні обмеження для сезонних працівників, які приїжджають зі Східної Європи. Вони зможуть починати працювати з першого ж дня після приїзду, без проходження двотижневої самоізоляції.

1 липня Посол України в Польщі Андрій Дещиця зустрівся з Міністром сільського господарства Польщі Кшиштофом Ардановським.

Сторони обговорили питання подальшого розвитку співпраці у галузі АПК. Окрему увагу присвячено питанням захисту прав українських працівників у Польщі.

Україна й Польща обговорюють угоду щодо заробітчан

“З Міністром сільського господарства Польщі Кшиштофом Ардановським Jan Krzysztof Ardanowski обговорили питання розвитку співпраці в галузі АПК та захисту прав українських працівників в Польщі”, – зазначив посол на своїй сторінці в ФБ.

Україна й Польща обговорюють угоду щодо заробітчан - фото 2

Міжнародна компанія з працевлаштування підрахувала, які галузі будуть найбільш затребуваними в Польщі до кінця року. 

“Послуги 40% українців знадобляться в галузі харчової промисловості. 17% будуть затребувані в логістиці. На підприємствах деревопереробки та меблевої промисловості чекатимуть близько 15% наших громадян. І лише 10% з них зможуть працевлаштуватися на сезонні сільськогосподарські роботи”, – розповіли 29 червня в ефірі Сніданку з 1+1.

Як повідомлялося раніше, в прогнозах експертів з’явилися тривожні дані про українських заробітчан.

Схожі публікації

Залишити коментар