В прогнозах експертів з’явилися тривожні дані про українських заробітчан

З 1 липня прогнозують нову хвилю трудової міграції. Експерти прогнозують, що вона характеризуватиметься тим, що люди поїдуть не лише на заробітки, а й перевозитимуть за кордон сім’ї.

Про це розповів президент Всеукраїнської асоціації компаній з міжнародного працевлаштування Василь Воскобойник, передає УНН.

Також експерт нагадав: українці зараз не мають можливості масово виїжджати за кордон, адже триває карантин через Covid-19. А вже з початку наступного місяця ситуація може змінитися – кордони між ЄС та іншими країнами, тобто зовнішні кордони, будуть, скоріш за все, відкриті з 1 липня. 

Зараз же відсутнє транспортне сполучення, немає автобусних рейсів, немає потягів. Фактично, працює тільки пішохідний перехід “Шегині” та є можливість в’їзду приватним транспортом або невеликими бусами.  

За словами Воскобойника, тим не менш, люди бажають їхати і шукають такі можливості, але незабаром буде нова хвиля міграції.

“Стосовно бажаючих, Соціологічна група „Рейтинг“ у лютому місяці провела соціологічне дослідження, було опитано майже 19 400 людей і одне з питань було: „Чи думали ви про те, щоб поїхати за кордон працювати“, молодь у віці від 18 до 29 років — 61% із них заявили, що вони хотіли працювати за кордоном, люди віком від 30 до 39 років — 52% та люди віком від 40 до 49 — 42%. Окрім того, 45% опитаних, незалежно від віку заявили, що вони вимушені їхати за кордон аби забезпечити мінімальний рівень проживання своїх родин”, — додав експерт.

Як повідомлялося раніше, для повернення переселенців українська влада хоче зацікавити трудових мігрантів офіційною роботою в Україні, а представникам діаспори надавати дешеві кредити для ведення бізнесу. 

Проте, як зазначають аналітики, наразі рівень привабливості проживання в Україні навпаки став значно нижчим. Тож більш вірогідним є такий варіант розвитку подій – в найближчий рік ми станемо свідками того, що статистичні показники безжалісно констатують відтік з України нової масштабної хвилі емігрантів.

Схожі публікації

Залишити коментар