В Словенії розпочався фестиваль української культури Берегиня

В Словенії 25 червня розпочав свою роботу VII-ий Міжнародний конкурс-фестиваль української культури “Берегиня”. На ньому представлять свої творчі роботи 2 782 учасників з 12 країн світу. 

Долучитись до фестивалю можна на сторінці Міжнародний фестиваль-конкурс Української культури в Словенії “Берегиня” в соціальній мережі Фейсбук.

Засновниця фестивалю, голова Спілки українців Словенії “Берегиня” Галина Маловшек, поспілкувалася з журналістами “Варіантів”.

“Це – найщасливіший день в моєму житті. До участі у міжнародному фестивалі зголосились учасники з 12 країн світу. Я сподіваюсь, що наш фестиваль подарує їм море незабутніх емоцій, позитиву і жодних розчарувань”, – сказала пані Маловшек.

Вона наголосила, що цьогоріч “Берегиня” став першим міжнародним он-лайн фестивалем української культури.

“Насправді, організувати і провести такий міжнародний захід он-лайн було надзвичайно складно. Це потребувало від організаторів нового досвіду. Але ми з тим справились. Протягом п’яти днів роботи фестивалю ми не лише будемо презентувати творчий доробок його учасників, але й активно спілкуватись, знайомитись, занурюватись у атмосферу тепла та фестивального життя”, – додала вона.

VII Міжнародний конкурс-фестиваль “Берегиня” відбувається дистанційно з 25 по 29 червня і завершиться Гала-концертом оголошення переможців.

Співорганізаторами фестивалю цього року виступила Міжнародна мережа “Разом для Молоді”.

До участі у фестивалі запрошені хореографічні, вокальні, інструментальні, театральні колективи, майстри, художники, солісти та малі форми, що працюють в різних жанрах мистецтва з усіх областей України, а також із за меж України, мистецькі колективи української діаспори світу, участь безкоштовна.

Виступи учасників переглядають члени міжнародного журі з числа заслужених діячів культури, народних артистів, продюсерів.

Як повідомлялося раніше, восени в Ужгороді пройде перший “Карпатський Гірський Міжнародний Кінофестиваль”.

Схожі публікації

Залишити коментар