Союз українців Румунії надав стипендії учням українського ліцею

від Стожари

Представники Союзу українців Румунії (СУР) відвідали Український педагогічний ліцей імені Тараса Шевченка в місті Сігету Мармацієй, де подарували стипендії учням, які навчаються українською мовою.

Про це повідомляється на сторінці СУР в Facebook.

Як зазначається, у п’ятницю, 29 травня 2020 року, голова Союз українців Румунії, депутат Микола Мирослав Петрецький разом з головою Марамуреської філії СУР Мирославом Петрецьким здійснили візит до Українського педагогічного ліцею імені Тараса Шевченка в місті Сігету Мармацієй Марамуреського повіту, де провели робочу зустріч з директором ліцею Василем Куреляком.

«У ході зустрічі були подаровані 15 стипендій учням IX-A та IX-Б класів для останніх двох місяців 2019-2020 навчального року. З боку СУР, голова Марамуреської філії вручив 10 степендій у розмірі 4 000 леїв за рахунок коштів, подарованих членами Ради СУР. У свою чергу, депутат Микола Мирослав Петрецький вручив з власних доходів 5 стипендій у розмірі 2 000 леїв, які щомісячно виплачує. Загальна сума 6 000 леїв буде розподілена між 15 учнями, призначеними класними керівниками», – йдеться у повідомленні.

Із загальної кількості 14 стипендій, схвалених Радою СУР за рахунок власних коштів учням, які навчаються українською мовою, 2 стипендії отримають учні Національного коледжу імені Юлії Хашдеу в місті Лугож Тіміського повіту, а інші 2 стипендії учні Національного коледжу імені Лацку Воде у місті Серет Сучавського повіту, в перший тиждень червня.

У Союзі українців Румунії нагадують, що однією з головних цілей СУР є підтримка українського шкільництва. Таким чином, СУР проводить тематичні конкурси для дітей та молоді, організовує наради працівників українського шкільництва Румунії, бере активну участь в організації й проведенні олімпіад з української мови та літератури, співпрацює з навчальними закладами Румунії та закордоння.

Vineri, 29 mai 2020, președintele UUR, deputatul Nicolae Miroslav Petrețchi, împreună cu președintele filialei Maramureș…

Geplaatst door Uniunea Ucrainenilor din România Cоюз Українців Румунії op Zondag 31 mei 2020

Союз українців Румунії також забезпечив засобами дезінфекції та індивідуального захисту школи з вивченням української мови в повітах Марамуреш та Сату Маре.

Joi și vineri, 28-29 mai 2020, o delegație a Uniunii Ucrainenilor din România, condusă de Președintele UUR, deputatul…

Geplaatst door Uniunea Ucrainenilor din România Cоюз Українців Румунії op Zaterdag 30 mei 2020

Нагадаємо, Педагогічний ліцей імені Тараса Шевченка, що в місті Сігету-Мармацієй було засновано восени 1944 року, він функціонував до 1960-го, після чого педшколу перетворили на румунську. Роботу україномовного закладу відновили лише 1997-го завдяки зусиллям української діаспори.

Схожі публікації

Залишити коментар