Корисні посилання на освітні ресурси для шкіл за кордоном

від Стожари

Управління закордонного українства Міністерства закордонних справ (МЗС) України опублікувало ряд посилань на безкоштовні освітні ресурси, які можуть стати в пригоді українським школам вихідного дня при громадських організаціях українців за кордоном.

Про це йдеться на сторінці Управління закордонного українства МЗС України в Facebook.

«Лайфхаки з української мови» (автор — Ігор Хворостяний);

«Українська мова та література» (автор — Ірина Побідаш);

уроки для учнів 5-11 класів із 11 навчальних предметів, зокрема з української мови, літератури, історії, географії тощо (YouTube-канал МОН).

Корисну інформацію для суботніх/недільних шкіл, що функціонують при громадських організаціях закордонних українців, надало Міністерство освіти та науки України на прохання МЗС України з метою підтримки вивчення української мови й українознавчих предметів.

Як повідомляв портал української діаспори “Стожари“, МІОК запрошує українознавчі освітні заклади світу долучитися до проєкту «Портал «Український освітній всесвіт» – перший інтернет-портал, на якому буде розміщено інформацію про діяльність українознавчих закладів у світі – суботніх і недільних шкіл (школи вихідного дня), культурних центрів, садочків та вищих студій. Портал стане майданчиком для налагодження ефективнішого діалогу та обміну досвідом. Тут педагоги, викладачі та науковці із закордонних освітніх установ, матимуть змогу популяризувати українознавчі студії, спілкуватися, ділитися інформацією про освітні, культурні, наукові проєкти, навчальними розробками та спільно створювати нові матеріали в онлайн-режимі.

Схожі публікації