Українські та кримськотатарські активісти у Лісабоні провели спільну авто-маніфестацію та нагадали про депортацію кримських татар

від Стожари

Напередодні дня пам’яті 76 роковин початку депортації кримськотатарського народу зі своєї Батківщини (18-го травня), українські та кримськотатарські активісти у Лісабоні провели спільну авто-маніфестацію вулицями португальської столиці. Про це сайту української діаспори “Стожари” повідомили у Раді Спілки Українців у Португалії.

“Таким чином, учасники не тільки нагадали про страшний геноцид організований московсько-комуністичним режимом у 1944 році, але й звернули увагу, що теперішня Росія продовжує політику військової агресії у світі. Нагадали про сьогоднішню ситуацію з політичними в’язнями Москви в окупованому Криму. Нагадали, що Москва продовжує політику тероризму та агресії”, йдеться у повідомленні.

Напередодні дня пам’яті 76 роковин початку депортації кримськотатарського народу зі своєї Батківщини (18-го травня),…

Geplaatst door Павло Садоха op Zondag 17 mei 2020

“Вчергове хочемо подякувати поліції Лісабону за супровід акції і особливо відповідальному офіцеру, який висловив слова підтримки українцям та кримським татарам”, – зазначив голова Спілки українців у Португалії (СУП) Павло Садоха.

Geplaatst door Павло Садоха op Zondag 17 mei 2020

Організатори заходу висловили вдячність всім учасникам і закликали добре вимити руки, оскільки авто-маніфестації проїздила повз московське посольство.

Схожі публікації