У МЗС заперечили існування обмежень для виїзду українців за кордон

від Стожари

Міністерство закордонних справ заперечило заяву іноземних представництв в Україні про те, що виїзд громадян закордон відбуватиметься тільки з погодження міністерством. В МЗС заявляють: загальних обмежень виїзду громадян України за кордон не існує, а у наданні дозволів стосовно авіапасажирів МЗС виконує лише функцію комунікатора.

Про це повідомила пресслужба міністерства, пише “Європейська правда”.

У МЗС наполягають, що це обмеження стосується лише перетину кордону у “закритих” пунктах перетину, передусім у аеропортах.

“Чинним законодавством не встановлено жодних додаткових обмежень щодо виїзду громадян України за кордон”, – заявили в МЗС.

При цьому в міністерстві пояснили, що вони не надають дозволи чи відмови у дозволі на виїзд за кордон і не передавали таку інформацію дипустановам.

“Іншої інформації про обмеження виїзду за кордон чи необхідності отримання від Міністерства закордонних справ України дозволів на виїзд громадян України, зокрема, тих, які мають посвідки на постійне проживання за кордоном, МЗС не давало”, – пояснили у пресслужбі МЗС.

До того, посольство Великої Британії в Україні звернулося до громадян, які хочуть виїхати в країну, з заявою про те, що для початку українці повинні отримати дозвіл Міністерства закордонних справ. В повідомленні посольства також йшлось про те, що українська влада дозволила покидати Україну тільки громадянам з постійним проживанням в зарубіжних країнах.

Схожі публікації