Двоє українських вчителів увійшли до ТОП-50 найкращих педагогів світу

від Стожари

Світова премія Global Teacher Prize, яку називають “Нобелівкою для вчителів” назвала 50 найкращих педагогів світу і серед них — два українця. Їх обрали з-понад 36 тисяч учасників з усіх куточків планети.

Про це у фейсбук повідомила  блогерка Ярослава Гресь.

«Нарешті починаємо день з надзвичайно хороших новин! Світова премія Global Teacher Prize, яку називають “Нобелівкою для вчителів” назвала 50 найкращих педагогів світу і серед них — два українця! Їх обрали з-понад 36 тисяч учасників з усіх куточків планети», – повідомила вона.

До топ-50 увійшла Наталя Гладких — київська вчителька-дефектолог, яка майже 10 років працює з дітьми з інвалідністю. У 2017-му вона увійшла до топ-5 вчителів України на першій Global Teacher Prize Ukraine.

Також до 50 найкращих педагогів увійшов Олександр Жук — вчитель інформатики із Запоріжжя, який вивчив жестову мову, щоб навчати дітей з порушеннями слуху. У 2018 році він переміг в Global Teacher Prize Ukraine.

Ююююхуууу! Українські вчителі увійшли в топ-50 в світі!Нарешті починаємо день з надзвичайно хороших новин! Світова…

Geplaatst door Yaroslava Gres op Woensdag 18 maart 2020

Global Teacher Prize – це щорічна премія кращому вчителю світу. Заснована в 2014 році, вручається з 2015 року. Неофіційна назва — «Нобелівська премія для вчителів».

Засновником премії є фундатор арабської освітньої корпорації GEMS мільярдер Санні Варкі. Розмір премії — мільйон доларів. Кошти для премії надає освітній фонд Varkey GEMS Foundation (VGF) з Дубая. Перше висування кандидатів розпочалося у березні 2014 року в рамках форуму з питань глобальної освіти і кваліфікації Global Education and Skills Forum у Дубаї. Процес голосування і підрахунку голосів контролює аудиторська компанія PricewaterhouseCoopers. Віце-президент і прем’єр-міністр ОАЕ, правитель Дубая шейх Мохаммед бін Рашид аль-Мактум патронує премію. Нагорода вручається за видатний внесок у професію вчителя. Вона є символом того, що діяльність вчителів є важливою і вони заслуговують на визнання і нагороди. Це одна з найбільших премій у світі за професійні досягнення, а у сфері освіти — перша і єдина премія такого масштабу. Переможця обирає спеціально створений комітет з видатних вчителів, освітніх експертів, чиновників, журналістів, розробників, учених і підприємців. Премія вручається у березні.

Схожі публікації

Залишити коментар