Спілка українців у Португалії звернулася до міністра Закордонних справ Португалії з позицією щодо «Рішення тристоронньої контактної групи про заснування Консультативної ради»

від Стожари

Про це Інформаційному порталу української діаспори “Стожари” повідомили в Раді Спілки Українців у Португалії.

“Спілка українців у Португалії звернулася до міністра Закордонних справ Португалії з позицією щодо «Рішення тристоронньої контактної групи про заснування Консультативної ради» від 11 березня 2020 року”, – йдеться у повідомленні.
Разом з тим, українці Португалії зазначили, що їхнім обов’язком є “повідомити міжнародну спільноту, що українці не погоджуються з політикою теперішнього уряду України – капітулювати перед агресором Росією.

Подаємо звернення українців Португалії:
——————-
Міністру Закордонних справ Португалії,
п. Аугусто Сантош Сілва.

Шановний пане міністре!

Коли всі країни світу зосередили свої сили на подолання пандемії Covid19, керівництво України вирішило використати ситуацію з вірусом (страхом людей виходити на масові протести) для політичних інтересів, що протирічать волі українського народу у питанні російської агресії проти України.
Зараз, нам стає очевидним, що прийшовши до абсолютної влади в Україні (парламентська монобільшість , уряд) на гаслах швидкої боротьби з корупцією, президент Володимир Зеленський, насправді, провадить послідовну політику здачі інтересів України за сценарієм Росії.
Останнім кроком у нашому терпінні, став оприлюднений документ: «Рішення тристоронньої контактної групи про заснування Консультативної ради), підписаний у рамках Мінського переговорного процесу 11 березня 2020 року.
Згідно цього документу, представники держави-агресора будуть тепер знаходитися у складі цієї «Консультативної ради» на тих самих правах як й представники ОБСЄ, Німеччини та Франції, а саме як «спостерігачі». Тим самим, всупереч актам законодавства України, таким як Закон України «Про особливості державної політики із забезпечення державного суверенітету України на тимчасово окупованих територіях у Донецькій та Луганській областях», та відступаючи від змісту Звернення Верховної Ради України від 27 січня 2015 року й Заяви Верховної Ради України від 21 квітня 2015 року влада України визнає сьогодні намір відмовитися від вимог до Російської Федерації як до держави, що окупує та як до держави-агресора та погоджується на взаємодію з представниками окупаційної адміністрації Російської Федерації у Донецькій та Луганській областях як нібито з окремими політичними суб’єктами, нібито носіями владних повноважень.
Від початку збройної агресії Російської федерації проти України у 2014 році, українська громада в Португалїї масово (інформаційно та матеріально) підтримала Україну і будемо продовжувати це робити до повного звільнення території України (включаючи Крим) від окупаційних російських військ.
Отож, пане міністре, просимо вважати, що український народ засуджує дії чинного президента України – Володимира Зеленського щодо вирішення Російсько-української війни, як такі, що порушують Закони України та волю українського народу відстояти свою територіальну незалежність.
Ми, українці, прагнемо і бажаємо миру для своєї Батьківщини і для всіх народів.
Та в минулому столітті, мир на умовах Росії, приніс українцям мільйони жертв Голодомору, мільйони вивезених у концтабори, мільйони розстріляних за прагнення жити у незалежній Україні.
На жаль, агресія Росії проти України повторюється і цьому столітті і за тим самим сценарієм.

З повагою, Спілка українців у Португалії, Павло Садоха
——————

Португальською мовою звернення є на сайті Спілки Українців у Португалії









Схожі публікації

Залишити коментар