Вбивці MH17 та їхні керівники повинні бути притягнуті до відповідальності, – СКУ

від Стожари

Світовий конґрес українців (СКУ) заявляє, що вбивці MH17 та їхні керівники повинні бути притягнуті до відповідальності.

Про це повідомляється на сторінці СКУ в Facebook.

«У Нідерландах розпочалося слухання у справі рейсу МН17, до якого прикута увага світу. Майже 6 років минуло з часу трагедії, в якій загинуло 298 осіб. Незважаючи на переконливі докази, Російська Федерація й досі продовжує заперечувати свою причетність до цього страшного злочину, всіляко намагаючись дискредитувати розслідування та перешкодити встановленню справедливості. Ще у 2015 році Росія перешкодила створенню міжнародного трибуналу для покарання винних, наклавши вето на Резолюцію Ради безпеки ООН. Світовий конґрес українців і cвітова українська спільнота в пам’яті й солідарності стоять поруч із сім’ями та друзями жертв катастрофи МН17. Вбивці MH17 та їхні керівники повинні бути притягнуті до відповідальності», – йдеться у дописі.

В СКУ зазначили, що «298 пустих крісел під Посольством Росії в Гаазі, які напередодні слухання встановили родичі загиблих у трагедії, знов і знов нагадують світу: поки агресор не понесе відповідальності, ніхто не може бути в безпеці».

Нагадаємо, 9 березня в Нідерландах розпочався суд щодо катастрофи літака Boeing 777 рейсу МН17. Судове засідання в Нідерландах відбувається на підставі доказів, зібраних Спільною слідчою групою (JIT) за участю правоохоронних органів Австралії, Бельгії, Малайзії, Нідерландів та України.

10 березня розпочалося друге засідання щодо збитого літака рейсу МН17.

У перший день слухань в судовому комплексі Схіпгол 9 березня, як і очікували, не з’явився жоден з чотирьох підозрюваних.

Обвинувачених у причетності до збиття малайзійського авіалайнера і загибелі 298 людей на борту судять заочно.

Але один з підозрюваних, громадянин Росії Олег Пулатов, виявив бажання, щоб його інтереси на суді представляли адвокати.

Захисники, які представляють інтереси підполковника спецпризначенця ГРУ РФ Олега Пулатова, повідомили, що не знають, хто саме вносить кошти у фінансування його захисту.

Схожі публікації

Залишити коментар