Відійшов у вічність Стефан Гладик – багатолітній голова об’єднання лемків у Польщі, член президії СФУЛО

від Стожари

3 березня на 73-му році життя помер відомий діяч Об’єднання лемків Степан Гладик.

Про це повідомив у соцмережах голова Українського товариства в Любліні Григорій Купріянович

«Твердий лемко, який з вигнання повернувся до рідної Білянки і всеціло віддався праці для збереження рідної культури та захисту прав лемків. Належав до тих лемків, які бачили себе від’ємною частиною українського народу і завжди це підкреслював. Був вірним сином Православної Церкви…
Бл. пам. Степан Гладик був довголітнім головою Об’єднання лемків та членом Спільної комісії уряду на національних і етнічних меншин. Багато років свого життя присвятив розвиткові Лемківської Ватри в Ждині.
Смерть бл. пам. Степана Гладика – це велика втрата для лемківської спільноти та світового українства. Важко уявити Лемковину без пана Степана…
Вічная пам’ять!», – написав Григорій Купріянович. 

Як повідомляється на сайті Об’єднання лемків, похоронні богослужіння почнуться дома 05 березня 2020 р. о год. 9.00. Літургія Преждеосвящених Дарів буде правитися в Білянці, в православній церкві Покрови Пресвятої Богородиці і Почаївської Ікони Божої Матері.

Як сказала його донька, Наталя Гладик, «тато уже пізнав дві великі таємниці, таємницю життя і смерті».

Прохання не приносити квітів та свічок, «є стільки потребуючих людей, яких можна підтримати», – повідомляють рідні.

Вічная пам’ять.

Об’єднання лемків – українська громадська організація, зареєстрована в Горлицях, яка охоплює своєю діяльністю територію всієї Польщі.

Схожі публікації

Залишити коментар