В канадському Етобіко відбулися Загальні Збори – Пленум Крайової Управи Спілки української молоді (СУМ) в Канаді

від Стожари

Нещодавно у канадському Етобіко відбулися Загальні Збори – Пленум Крайвої Управи СУМ в Осередках Етобіко та Торонто, за участю делеґатів з Осередків Калґарі, Едмонтон, Вінніпеґ, Монтреаль, Оттава, Торонто, Етобіко, Міссіссаґа, Гамільтон і Сейнт Катеринс

Про це повідомляється на сторінці СУМ у Facebook.

Як повідомляється, СУМівці Канади мали нагоду також поспілкуватися з надзвичайним гостем Пленуму, нововисвяченим владикою Степаном Сусом, Ґенеральним Капеланом Спілки Української Молоді.

Владика Степан Сус, Ґенеральний Капелан Спілки Української Молоді

Як зазначив Степан Сус у своєму дописі – «Приємно було як генеральному капелану взяти участь у Загальних Зборах – Пленумі Крайової Управи Спілки української молоді в Канаді. Захід відбувається за участю делегатів з осередків Калґарі, Едмонтон, Вінніпеґ, Монреаль, Оттава, Торонто, Етобіко, Місісаґа, Гамільтон і Сент-Кетерінс. Темою моєї бесіди із сумівцями була: «Церква та молодь! Чи можемо ми бути побожними людьми у ХХІ столітті?!». Ми часто чуємо слово «побожний» або про когось, що хтось є дуже «побожний». «Інколи хтось з побожних насміхається! Однак, це слово має досить таки цікавий та глибокий зміст у нашій мові. Людина побожна – це та, яка на усе дивиться та робить по Бозі, після Бога. Тобто, вона ставить Бога у своєму житті на перше та основне місце, перед усім, перед викликами та труднощами! Якщо так поступати, тоді ми врятуємо себе від егоїзму та прийняття лише своїх рішень! Бути побожним, бути молодим та побожним рівнозначно тому, щоб бути успішним!»

А в останній день Пленуму СУМ Канади учасників Провідницького семінару нагороджено грамотами.

Грамоту й відзнаку здобутого IV ступеня Дружинника-Суспільника СУМ «Дорадник» вручено президенту Світового конґресу українців, довголітньому сумівцю другу Павлові Ґроду (Paul Grod). «Рішення про це прийняла Світова Управа Спілки української молоді, беручи до уваги жертовну працю друга Павла на чолі Конґресу українців Канади і Світового конґресу українців», – йдеться на сторінці СУМ у Facebook.

Як повідомляється на сторінці СКУ, “Павло Ґрод, довголітній член СУМ, прийняв відзначення під час урочистого бенкету з нагоди 95-ої річниці Спілки Української Молоді та Річних нарад СУМ в Канаді”.

Зазначається, що Президент СКУ також мав честь і приємність виступити із святковою доповіддю під час урочистостей в якій наголосив для зібраної молоді важливість і потребу їхнього подальшого вкладу в розвиток світової української спільноти та підтримки України в захисті суверенності, територіяльної цілісності та демократичного розвитку.

Схожі публікації

Залишити коментар