Традиційний щорічний Форум української молоді діаспори відбудеться у серпні в Чернівцях. ФУМД “Чернівці-2020”.

від Стожари

Делегація керівництва Світового конгресу Українських молодіжних організацій (СКУМО) відвідала Чернівці де обговорила з керівництвом міста та області проведення в місті Форуму української молоді діаспори (ФУМД) “Чернівці-2020”.

Про це йдеться на сторінці СКУМО у Facebook.

Повідомляється, що під час свого перебування в Чернівцях Президія зустрілася з головою Чернівецької обласної державної адміністрації Сергієм Осачуком, головою міста Олексієм Каспруком. Під час зустрічі обговорили проведення в серпні цього року в Чернівцях Форуму Української Молоді Діаспори (ФУМД) “Чернівці-2020”.

Як зазначається, президент Світового Конгресу Українських Молодіжних Організації Дмитро Лекарцев зустрівся з ректором Чернівецького Національного Університету імені Юрія Федьковича Романом Петришиним. Результатом зустрічі стало приєднання університету як співорганізатора до організації та проведення міжнародного ФУМД.

Перше засідання організаційного комітету Форуму “Чернівці-2020” відбулося 27 лютого, у склад комітету увійшли представники ОДА, міськой влади та ЧНУ.

“Також президент зустрівся з Михайлом Павлюком, головою ГО “Центр актуальних місцевих ініціатив”. З яким обговорили реалізування декілька спільних ідей, в тому числі заходів для більшого залучення закордонних українців до процесу популяризації серед європейських країн підтримки України та закликів надання їй більш зрозумілих і чітких сигналів й допомоги у боротьбі із зовнішньою агресією, продовженням необхідних реформ задля досягнення критерії членства України у ЄС та НАТО”, – йдеться у повідомленні.

Форум української молоді діаспори (ФУМД) “Чернівці-2020” відбудеться в серпні поточного року. Участь у Форумі візьмуть мoлoді лідери та активна мoлoдь з української дiаспoри та України.

Схожі публікації

Залишити коментар