У Латвії в День спротиву Криму російській окупації активісти провели пікетування посольства Російської Федерації в Ризі

від Стожари

26 лютого , в День спротиву Криму російській окупації, пройшов  пікет активістів Товариства підтримки України перед посольством РФ в Ризі, як  частина всесвітньої акції  #LiberateCrimea  #CrimeaIsUkraine.

Перед вікнами посольства РФ майоріли українські, латвійські та кримськотатарські прапори.

Учасники тримали в руках плакати з антиокупантськими написами чотирма мовами – латиською, українською, кримськотатарською, англійською.

Учасники вигукували гасла з вимогами звільнити Крим та політв’язнів, проти російської агресії в Україні та Сирії.

Депутат Європарламенту від Латвії, Сандра Калнієте, яка прийшла підтримати нашу акцію, завірила в незмінній підтримці України і розповіла: На наступному пленарному засіданні Європейського парламенту ми готуємося прийняти резолюцію про анексію Криму, війну Росії на сході України та Мінську угоду. Тим часом Крим перетворюється на військову базу, яка дає Путіну плацдарм для посилення військової присутності на Близькому Сході. Також війні в Сирії. Чорне море перетворилося на російське озеро, де регулярно проводяться військові навчання і рух торгових кораблів під загрозою. Тому санкції проти російських компаній та чиновників повинні тривати. Принаймні, це сповільнить завоювання нових територій в Україні. Росія застрягла на Донбасі. Як тільки Європейський Союз ослабить, Росія продовжить еспансію на південь України.

Автор: активістка української діаспори з Риги Тетяна Лазда

Схожі публікації

Залишити коментар