Крим – це Україна: дипломати американського посольства діляться думками щодо сумних роковин агресії Росії в Криму

від Стожари

Співробітники посольства США в Україні записали відеозвернення в якому діляться думками щодо сумних роковин агресії Росії в Криму та про те, як це вплинуло на їхнє бажання активно підтримувати партнерство США та України сьогодні.

Аташе з питань армії та оборони, полковник Томас Воффорд розповів, що під час анексії Криму працював радником із питань оборони в місії США при НАТО. «Я дуже добре пам’ятаю момент, коли почув новини про російську агресію в Криму. Я брав участь у нараді Північноатлантичної ради», – каже Воффорд на відео, яке оприлюднене на сторінці посольства у Facebook.

#КримЦеУкраїна

🇺🇦 Американські дипломати діляться думками щодо сумних роковин агресії Росії в Криму та про те, як це вплинуло на їхнє бажання активно підтримувати партнерство США та України сьогодні. #КримЦеУкраїна🇺🇸 U.S. Embassy staff reflect upon the somber anniversary of Russia’s aggression in Crimea and how it shaped their desire to actively support the U.S.-Ukraine partnership today. #CrimeaIsUkraine

Geplaatst door U.S. Embassy Kyiv Ukraine op Woensdag 26 februari 2020

Своєю чергою, заступниця пресаташе Крістін Хокінс поділилася, що шість років тому працювала в посольстві США в Москві. Каже, що коли вона та її колеги почули тривожні новини про Крим, то «одразу почали аналізувати дії Росії і як вона намагалася виправдати свою незаконну поведінку».

Аташе з питань культури Шон О’Хара розповів, що коли почалося захоплення Росією Криму, він працював пресаташе в американському посольстві у Варшаві. «Я пам’ятаю, як мої польські колеги та друзі хвилювалися: якщо Росія окупує Крим, якими можуть бути її наступні кроки?» – підкреслив О’Хара.

Радниця з економічних питань Меган Боулдін повідомила, що у 2014 році працювала заступником директора офісу з питань Східної Європи в Державному департаменті США у Вашингтоні, який опікується політикою стосовно України.

Співробітники посольства у своєму відео сказали: «Шість років тому ми всі зрозуміли, що Росія грубо порушує права людини у Криму, що Росія ігнорує міжнародні норми, порушуючи територіальну цілісність України та її суверенітет. Що Росія становить загрозу мирному порядку в Європі. Що той жахливий час для України – для демократії, для стабільності у світі – вплинув на нас, а також на наших колег так, що ми почали шукати можливість служити в посольстві США в Києві на наших сьогоднішніх посадах».

«Для нас це честь – бути сьогодні в Україні, працюючи пліч-о-пліч з українцями заради підтримки демократії, суверенітету й територіальної цілісності України, проти російської агресії, працюючи над питаннями від співпраці у сфері оборони  до боротьби з дезінформацією та зміцнення економіки в Україні. І сьогодні ми разом із народом України вкотре заявляємо: Крим – це Україна», – підкреслили дипломати.

Схожі публікації

Залишити коментар