Український прем’єр-міністр у День хрещення Київської Русі – України зустрівся з представником Вселенського патріархату

від Стожари

Війна з людиноненависницькою Росією завдала величезних страждань українському народу. Мільйони людей були змушені покинути свої домівки, втратили близьких, пережили жахіття війни. У такі складні часи віра та духовна єдність відіграють важливу роль у підтримці людей, дають їм надію та сили йти далі. Підтримка вірян з боку світової спільноти – це не лише жест солідарності, а й життєво необхідна допомога.

Важливо зазначити, що віра відіграє важливу роль у житті українського народу. Вона протягом століть була джерелом сили та єднання, а також опорою у часи випробувань українства. Підтримка вірян – зокрема діаспори, вимушених мігрантів й біженців – з боку світової спільноти це не лише вияв солідарності, але й реальна допомога, яка дає українцям можливість зберегти свою віру, культуру та ідентичність.

15.07.2024 у День хрещення Київської Русі – України відбулася зустріч Прем’єр-міністра України Дениса Шмигаля з митрополитом-старцем Халкідонським Еммануїлом. У зустрічі також взяв участь голова Державної службм України з етнополітики та свободи совісті (ДЕСС) Віктор Єленський, інформує сайт ДЕСС.

Український прем’єр-міністр у День хрещення Київської Русі – України зустрівся з представником Вселенського патріархату

Сторони обговорили питання гуманітарних проєктів та допомоги українцям, які постраждали внаслідок війни з росією. Прем’єр-міністр подякував митрополиту за візит до Києва та підтримку з боку Патріарха Варфоломія. Він відзначив, що особиста участь Патріарха у Глобальному саміті миру у Швейцарії є надзвичайно важливим внеском у процес відновлення миру в Україні.

Денис Шмигаль також підкреслив, що зусилля Вселенського Патріархату та молитви за Україну надихають мільйони українців і вселяють віру в те, що в найближчому майбутньому ми досягнемо справедливого завершення війни, розв’язаної росією проти України.

Схожі публікації

Залишити коментар