Міністр закордонних справ Португалії Рангель: Вступ України до Євросоюзу може вирішити продовольчу проблему

від Стожари

Україна є одним з найбільших виробників і експортерів зернових культур у світі. Вона забезпечує продовольством мільйони людей в усьому світі, включаючи багато країн Європи. Блокада українських портів терористичною Росією призвела до різкого скорочення світового постачання продовольства, що призвело до зростання цін і дефіциту. Відновлення українського експорту продовольства має вирішальне значення для забезпечення продовольчої безпеки у всьому світі.

Україна стійко бореться за забезпечення продовольчої безпеки світу, незважаючи на війну. Українські фермери ризикують своїм життям, щоб садити та збирати врожай. Важливо підтримувати Україну, щоб вона могла продовжувати виробляти продовольство та годувати світ.

Міністр закордонних справ Португалії Паулу Рангель заявив, що вступ України до Євросоюзу може вирішити продовольчу проблему. Про це повідомляє Euractiv.

Рангель підкреслив, що розширення Євросоюзу є ключовим для Португалії, посилаючись на нові економічні можливості, рішення проблеми продовольчого суверенітету та те, що країни-кандидати мають атлантичне бачення. Глава МЗС зауважив, що приєднання України є фундаментальним для Португалії, тому що це буде економічна можливість, оскільки щоразу, коли відбувається розширення, це сприяє економічному підйому.

Україну він назвав «явно проатлантичною країною». Коментуючи атаки рф на інфраструктуру в Україні, Паулу Рангель сказав, що очікує нової хвилі міграції у 8 – 9 мільйонів людей, оскільки брак енергії унеможливлює повсякденне життя.

Схожі публікації

Залишити коментар