Українська молодь долучається до відновлення громад

від Стожари

Ukrainian youth participates in the restoration of communities

Українська молодь володіє неабиякою енергією та ентузіазмом, що є рушійною силою для інноваційних та креативних рішень у процесі відновлення руйнувань та наслідків варварської агресії терористичної Росії. Молоді люди мають свіжий погляд на проблеми і можуть запропонувати нові, нестандартні підходи до їх вирішення.

Важливо зазначити, що залучення молоді до процесів відновлення України не лише допоможе вирішити нагальні проблеми, але й стане запорукою успішного майбутнього країни. Окрім того, залучення молодих українців до цих процесів допоможе зберегти пам’ять про жертв терористичної агресії Росії та не допустити повторення трагедії.

Громадська організація «Чернігівський Центр Прав Людини» обрала 5 молодіжних ініціатив, які стали переможцями конкурсу «Молодь долучається до відновлення громад», організованому за підтримки Чорноморського фонду регіонального співробітництва, який є проєктом Фонду Маршалла Сполучених Штатів, повідомляє «Громадський Простір».

Обрані ініціативи сприяють підвищенню молодіжної активності, залученню молоді до процесів відновлення в громадах, посилюють громадянську активність молоді, її соціальну згуртованості, застосовують принципи гендерної рівності та інноваційні методи і підходи.

Реалізовувати свої проєкти в рамках конкурсу будуть наступні молодіжні організації та ініціативні групи молоді:

  • Бахмацька молодіжна рада
  • Менська молодіжна рада
  • Громадська організація «Корвус»
  • Громадська організація «Добра Янка»
  • Громадська організація «НЗУМ»

Конкурс міні-грантів був організований в рамках ініціативи, направленої на розширення можливостей залучення молоді до відновлення в пілотних громадах Чернігівської області – Бахмацька, Городнянська, Менська, Добрянська та Ріпкинська територіальні громади.

Метою конкурсу була:

  • підтримка молоді пілотних громад Чернігівської області у реалізації їх ініціатив для участі у процесах відновлення своєї громади;
  • мотивувати молодь свідомо брати участь у відновленні та житті громад.

Принагідно зазначимо, що діяльність проходить завдяки фінансовій підтримці Чорноморського фонду регіонального співробітництва, який є проєктом Фонду Маршалла Сполучених Штатів, в рамках проекту «Залучення молоді для ефективного відновлення прикордонних громад», який виконує ГО «Чернігівський Центр Прав Людини».

Схожі публікації

Залишити коментар