Українська мода за кордоном: показ мисткині Шуневич у Парижі

від Стожари

Ukrainian Fashion Abroad: Shunevych’s Show in Paris

Підтримка української культури є важливою для перемоги України у війні з варварською Росією. Розповсюдження інформації про українську культуру може допомогти зберегти українську ідентичність, згуртувати українців та боротися з російською пропагандою.

Російська імперська пропаганда використовує дезінформацію та стереотипи, щоб дискредитувати Україну. Розповсюдження правдивої інформації про українську культуру допомагає боротися з російською пропагандою та показує світу справжнє обличчя України.

Культура єднає людей. Розповсюдження інформації про українську культуру допомагає українцям згуртуватися та підтримати одне одного в цей важкий час.

На Тижні моди в Парижі українська мисткиня пані Галина Шуневич представила колекцію «Це моя душа», повідомляє ресурс RFI.

Дизайнерку Г. Шуневич не потрібно представляти, вона вже стала відомою своїми досконалими вишиванками, які тепер носять президенти та лідери країн Латвії, Литви, Естонії та Великобританії. Свою боротьбу за Україну майстриня веде на чисельних показах та культурних подіях по всьому світі. Вершиною успіху можна сміливо назвати Тиждень високої моди в Парижі, де пані Галина представила свою унікальну колекцію.

Кожна з восьми моделей була виготовлена з екологічних та натуральних матеріалів. Одяг виконаний у техніці «Рішельє», яка передбачає методичне вирізання візерунків по тканині з подальшим обробленням. Клопітлива робота, яка забирає дуже багато часу, у поєднанні з різними видами вишивки, надає ексклюзивності речам, підкреслюючи дизайнерський стиль. «Це моя душа» – так назвала колекцію майстриня. Доповнюють образи моделей спеціально виготовлені каблучки з українською символікою та гаслами.

На показі в Парижі були присутні представники посольства України у Французькій республіці та діаспори. Витвори Галини в цей день були представлені першими, а серед моделей, запрошених організаторами, виявились також українки.

Колекція Галини Шуневич продовжує подорожувати світом, таким чином знайомлячи іноземців з українськими сучасними талантами.

Схожі публікації

Залишити коментар