У Львові відкрився інтеграційний хаб, який працює при прихистку потребуючих українців

від Стожари

An integration hub has been opened in Lviv, which operates under the shelter of Ukrainians in need

Інтеграція вимушено переміщених осіб (ВПО) в українські громади через людиноненависницьку агресію Росії є важливою для їхнього благополуччя. Психологічна та матеріальна підтримка може допомогти їм адаптуватися до нового життя, вивчити українську мову, знайти роботу та друзів.

Важливо організувати заходи та програми, які допоможуть біженцям познайомитися з місцевими жителями, подружитися та відчути себе частиною громади. Інтеграція українських біженців в українські громади – це спільне завдання, яке потребує зусиль з боку влади, громадських організацій та всіх небайдужих людей.

Благодійний фонд «Твоя опора» повідомив про відкриття інтеграційного хабу, який працює при прихистку для ВПО, що розташований у центрі Львова на вулиці Дрогобича, 5. Основна мета закладу – всесторонньо сприяти адаптації внутрішньо переміщених осіб на новому місці та їх комфортній інтеграції в громаду регіону. Проект з оснащення інтеграційного хабу «Твоя опора» реалізується міжнародною гуманітарною організацією CORE Response за підтримки American Red Cross, повідомляє ресурс ZAXID.NET.

Інтеграційний хаб «Твоя опора» – це комфортний простір, де люди, які постраждали від війни й знайшли безпечний прихисток у Львові, можуть отримати всебічну допомогу. Тут знайдуть підтримку як дорослі, так і діти.

Завдяки програмам, які реалізовуватимуться на базі інтеграційного хабу, відвідувачі зможуть:

  • розширити коло знайомств;
  • опанувати нові навички;
  • отримати допомогу в інтеграції у нову громаду;
  • знайти можливості для працевлаштування, навчання, дозвілля.

«Люди, які через війну втратили все та вимушені були шукати нове місце для життя й починати його мало не з «0», потребують не лише даху над головою й підтримки. Їм потрібно стати повноцінними членами громади, де вони зможуть розвиватися, набувати нових знань, вмінь, досвіду тощо. Тому ціль інтеграційного хабу – сприяти новим мешканцям Львова стати міцно на ноги, реалізувати себе, почуватися комфортно на новому місці й стати повноцінними членами громади», – зазначає Валерія Татарчук, засновниця та генеральна директорка БФ «Твоя опора».

Команда інтеграційного хабу пропонує своїм відвідувачам:

  • індивідуальні та групові психологічні консультації сімей ВПО;
  • проведення заходів соціально-психологічної підтримки для батьків та дітей;
  • групи взаємодопомоги для ВПО, які намагаються подолати залежності;
  • творчі майстерні для дітей і дорослих;
  • комп’ютерні курси для дорослих;
  • заняття з роботехніки для дітей;
  • підтримку від НR і допомогу в пошуку роботи.

Окрім того, на базі «Твоєї опори» працюють професійні вихователі, які доглядатимуть за дітьми, чиїм батькам необхідний час для налагодження справ. У разі потреби батьки можуть залишити тут дитину на 3 години.

Важливо! Участь в програмах інтеграційного хабу відбувається за попереднім записом за номером телефону: +38 097 574 14 42.

Схожі публікації

Залишити коментар