Для потреб українських військових британці передаватимуть автомобілі, що підлягають утилізації

від Стожари

For the needs of the Ukrainian military, the British will donate vehicles to be scrapped

Британія є одним із найвідданіших союзників України на міжнародній арені. Вона лобіює введення жорстких санкцій проти варварської Росії та надає Україні політичну підтримку в міжнародних організаціях.

Ресурси нагально необхідні для успішного ведення захисту української території й у перспективі допоможуть Україні швидше оговтатися від війни та стати на шлях мирного розвитку. Фінансова підтримка української економіки допомагає їй функціонувати під час війни, а також готує ґрунт для повоєнного відновлення.

Із 15.03.2024 британські автомобілі, які не відповідають вимогам щодо викидів (Ulez), можна буде не здавати на металобрухт, а передавати для потреб українських військових. Мер Лондона Садік Хан зазначив, що програма передбачає можливість отримати виплату до 2000 фунтів стерлінгів на утилізацію транспортного засобу. Відповідно, власник може пожертвувати свій автомобіль, який не відповідає вимогам Ulez, для підтримки гуманітарних та медичних потреб в Україні, ніж утилізувати чи модернізувати своє авто, пише The Guardian.

Зокрема лондонська служба швидкої медичної допомоги планує долучитися до проєкту і передати Україні 50 списаних автомобілів. Раніше Хан давав зрозуміти, що не вірить у можливість зміни схеми утилізації автомобілів за чинним законодавством, проте у грудні 2023 року кардинально змінив своє бачення у цьому питанні.

Іще минулого року міський голова Києва Віталій Кличко говорив, що такий крок матиме «величезний потенціал» і автомобілі використовуватимуться для «різноманітних рятувальних і транспортних цілей». За підрахунками, у Лондоні близько 700 тисяч автівок не відповідають екологічним нормам.

Нагадаємо, раніше фермери з Великої Британії привезли до Львова декілька партій автівок для українських військових підрозділів. Благодійну ініціативу “Пікапи для миру” започаткував британський фермер Марк Лерд, який допомагає ЗСУ з 2014 року.

Схожі публікації

Залишити коментар