«Неприкритий терор російського президента заснований на виснаженні», – міністерка закордонних справ Німеччини Бербок

від Стожари

«The Russian president’s undisguised terror is based on exhaustion», – German Foreign Minister Baerbock

Німеччина, як одна з найпотужніших країн Європи, має моральний обов’язок допомогти Україні, яка бореться за свою свободу та незалежність. Німеччина має історичну відповідальність за Україну, адже саме нацистська Німеччина окупувала Україну під час Другої світової війни.

Підтримка України Німеччиною – це прояв солідарності та єднання перед лицем агресії і має велике значення як для України, так і для всієї Європи. Це не лише акт солідарності, але й інвестиція в безпечне та стабільне майбутнє.

У другий день візиту в Україну, в неділю 25.02.2024, міністерка закордонних справ Німеччини Анналена Бербок (Annalena Baerbock) оголосила про розширення гуманітарної допомоги Києву. Обсяг грошей, що спрямовуються на підтримку цивільного населення, буде збільшено на 100 мільйонів євро, оголосила вона, під час відвідування Миколаєва, повідомляє DW.

Президент Росії Володимир Путін хоче «вимотати цю країну», заявила очільниця МЗС ФРН. «І саме цього ми не допустимо – ані у військовому, ані в економічному, ані в гуманітарному плані», – запевнила Бербок. «Неприкритий терор російського президента заснований на виснаженні. Він робить ставку на те, що жах цієї війни в якийсь момент призведе до того, що або люди на місцях, або міжнародна спільнота здадуться – і саме цього ми не зробимо», – наголосила німецька міністерка.

Бербок також оглянула колишню будівлю Миколаївської обласної держадміністрації, яка була пошкоджена ракетним ударом 29 березня 2022 року. Тоді загинуло 37 людей, ще більше 30 – зазнали поранень.

Кім розповів Бербок про пошкоджену інфраструктуру. Як уточнив очільник Миколаївської ОДА Віталій Кім, разом із міським головою Олександром Сєнкевичем він розповів про Бербок про поточний стан справ у області, кількість пошкоджених об’єктів цивільної інфраструктури та їхнє відновлення. Бербок оглянула встановлені у Миколаєві системи опріснення води на сонячних панелях. На втілення проєкту німецька компанія Boreal Light GmbH виділила 260 мільйонів гривень.

Візит Бербок у Миколаїв перервали через дрон. Втім, візит Бербок у Миколаїв довелось раптово перервати через помічений у небі російський розвідувальний безпілотник. Міністерку та її команду вивезли з міста на броньованих автомобілях. У німецькому МЗС повідомили, що дрон пролітав у районі гідротехнічного об’єкта, який відвідувала Бербок, а згодом слідував за колоною автівок міністерки та її команди. Напередодні Бербок також була змушена спуститися до укриття під час повітряної тривоги у Одесі. Вона перебувала в бомбосховищі готелю разом із членами своєї делегації та іншими гостями, повідомляє агенція.

Схожі публікації

Залишити коментар