Українським мігрантам Британія продовжує візи до 2026 року

від Стожари

Великобританія стала одним з лідерів у прийнятті українських біженців, які вимушені були залишити свої домівки через агресивну і геноцидну війну з Росією. Британська допомога має значний вплив на життя українців. Вона дає їм можливість жити в безпеці, отримувати доступ до освіти, медицини, роботи та інших essential services.

Підтримка з боку Великої Британії є не лише гуманітарним актом, але й свідченням солідарності з українським народом. Це важливий сигнал про те, що світ не визнає жорстокої агресії Росії та підтримує Україну в її боротьбі за свободу. Допомога українським біженцям також приносить користь Великій Британії. Українці, які приїжджають до країни, роблять свій внесок в економіку, культуру та суспільство.

Уряд Великобританії надав можливість біженцям з України продовжити візу для перебування в країні ще на 18 місяців. Про це у неділю, 18.02.2024, повідомило міністерство внутрішніх справ країни, інформує DW.

Термін дії перших віз, які надавали українцям право на трирічний термін перебування у Великобританії за такими програмами, як Homes for Ukraine, Ukraine Family Scheme та Ukraine Extension Scheme, спливає у березні 2025 року. Тому міністерство внутрішніх справ дозволило особам, які перебувають у Великобританії за однією з візових програм, подати заявку на нові візи.

Таким чином біженці зможуть перебувати у країні до вересня 2026 року та мати право на роботу, пільги, доступ до медичної допомоги та освіти. Зазначається, що від початку повномасштабного вторгнення РФ в Україну 24 лютого 2022 року понад 283 тисячі українців отримали або продовжили притулок у Великобританії.

Принагідно нагадаємо, наприкінці вересня Рада Європейського Союзу погодилася подовжити ще на один рік – із 4 березня 2024 року до 4 березня 2025 року – термін дії механізму тимчасового захисту для українців, які рятуються від війни в країнах ЄС. 1 листопада уряд Швейцарії так само подовжив дію статусу захисту S для українських біженців до 4 березня 2025 року.

Схожі публікації

Залишити коментар