Для закладів культури запустили гранти для збереження національної спадщини у громадах

від Стожари

Оголошено гранти для громад, які прагнуть переосмислити або зберегти наявні місцеві культурні ресурси. Це можуть бути музейні колекції, меморіальні і культурні об’єкти, діючі або потенційні туристичні магніти, об’єкти спадщини тощо.

Про це повідомили на платформі Ізоляція.

Учасники зможуть також скористатися методологічними інструментами для створення культурних продуктів та освітніх програм, інтерпретації спадщини, роботи з власними громадами та різноманітними аудиторіями з урахуванням викликів війни.

Для кого грант

Подати заявку можуть до 30 організацій, які працюють з темами культури та ідентичності – місцеві музеї, бібліотеки, культурні центри, громадські організації з регіонів, де працює Фонд «Партнерство задля стійкості України» (ФПСУ) — Чернігівська, Київська, Сумська, Харківська, Одеська, Запорізька, Дніпропетровська області; Херсонська, Миколаївська, Донецька, Луганська області. Також — переміщені з цих регіонів організації незалежно від місця теперішнього перебування в Україні.

Що пропонують

Учасники програми візьмуть участь у серії лекцій та дискусій із аналізом викликів воєнного часу та практичних рішень для операторів культури, опрацюють ідеї своїх проєктів та отримають фахові рекомендації від лекторів та тренерів.

В результаті пітчингу проєктів команда експертів з партнерських інституцій відбере до 12-ти проєктів, які отримають фінансування розміром від 150 до 500 тис. грн. (гроші на реалізацію нададуть в матеріальній або грошовій формі залежно від спроможності та юридичної форми організації).

Програму впроваджують Мистецький арсенал, фонд ІЗОЛЯЦІЯ, Харківський літературний музей, Одеський національний художній музей за підтримки фонду «Партнерство задля стійкості України» (ФПСУ).

Тривалість програми

Тренінги відбудуться у змішаному форматі (онлайн та офлайн у Києві) протягом березня-квітня 2024.

Час для реалізації проєктів — травень-липень 2024. Програма завершиться підсумковою конференцією в Києві на початку серпня.

Термін подачі заявок: Feb. 9, 2024 – March 3, 2024

Схожі публікації

Залишити коментар