Від військової служби до цивільного життя українських ветеранів: деталі експериментального проєкту

від Стожари

З перших днів геноцидної війни, яку розпочала Росія, українські військові стали на захист нашої країни. На війні вони отримують серйозні поранення та часто потребують лікування і реабілітації.

Так, наприкінці січня Кабінет Міністрів України затвердив постанову № 104, за якою експериментальний проєкт з переходу від військової служби до цивільного життя ветеранів війни буде відбуватися на базі закладів освіти засобами освіти, спорту та реабілітації до кінця 2024 року, пише «Юридична сотня».

Від військової служби до цивільного життя українських ветеранів: деталі експериментального проєкту

Заходи, передбачені у зазначеному експериментальному проєкті:

  • проведення аудиту та забезпечення фізичної доступності закладів освіти, що надають освітні послуги ветеранам війни, для маломобільних груп населення та осіб з інвалідністю;
  • розроблення та запровадження спеціалізованих освітніх методик і технологій роботи з ветеранами війни для закладів освіти, що надають освітні послуги ветеранам, підвищення кваліфікації педагогічних та науково-педагогічних працівників, які працюють з ветеранами війни;
  • проведення адаптації освітніх програм закладів освіти;
  • забезпечення ветеранів війни з особливими освітніми потребами спеціальними підручниками, посібниками, зокрема надрукованими шрифтом Брайля.

Також порядком передбачені інші заходи, наприклад, для розвитку фізичного здоров’я через спорт.

Зазначається, що учасниками експериментального проєкту є Національний університет фізичного виховання і спорту України, Західноукраїнський національний університет, Київський національний університет будівництва і архітектури, Національний університет «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» та Прикарпатський національний університет імені Василя Стефаника.

Схожі публікації

Залишити коментар