Від військової служби до цивільного життя українських ветеранів: деталі експериментального проєкту

від Стожари

З перших днів геноцидної війни, яку розпочала Росія, українські військові стали на захист нашої країни. На війні вони отримують серйозні поранення та часто потребують лікування і реабілітації.

Так, наприкінці січня Кабінет Міністрів України затвердив постанову № 104, за якою експериментальний проєкт з переходу від військової служби до цивільного життя ветеранів війни буде відбуватися на базі закладів освіти засобами освіти, спорту та реабілітації до кінця 2024 року, пише «Юридична сотня».

Заходи, передбачені у зазначеному експериментальному проєкті:

  • проведення аудиту та забезпечення фізичної доступності закладів освіти, що надають освітні послуги ветеранам війни, для маломобільних груп населення та осіб з інвалідністю;
  • розроблення та запровадження спеціалізованих освітніх методик і технологій роботи з ветеранами війни для закладів освіти, що надають освітні послуги ветеранам, підвищення кваліфікації педагогічних та науково-педагогічних працівників, які працюють з ветеранами війни;
  • проведення адаптації освітніх програм закладів освіти;
  • забезпечення ветеранів війни з особливими освітніми потребами спеціальними підручниками, посібниками, зокрема надрукованими шрифтом Брайля.

Також порядком передбачені інші заходи, наприклад, для розвитку фізичного здоров’я через спорт.

Зазначається, що учасниками експериментального проєкту є Національний університет фізичного виховання і спорту України, Західноукраїнський національний університет, Київський національний університет будівництва і архітектури, Національний університет «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» та Прикарпатський національний університет імені Василя Стефаника.

Схожі публікації

Залишити коментар